• 4

"Naravno da ne podnosim uspeh kriptovaluta. Nikada ne kupujem ni zlato ni bitkoin"

Ove godine je generalno poraslo interesovanje za digitalnu imovinu, pri čemu je tržište kriptovaluta nakratko premašilo tržišnu vrednost od 3 biliona dolara u novembru

  • 4
Charlie Munger

Čarli Manger / Foto: Profimedia/AFP

Dugogodišnji saradnik Vorena Bafeta i potpredsednik Berkšir Hataveja, Čarli Manger, 1. januara 2022. puni 98 godina, ali to ga ne sprečava da i dalje širi svoja znanja i iskustva.

Naime, poznato je da Bafet nije fan kriptovaluta, a istog stava je i ovaj američki ulagač i milijarder.

Manger prema oceni u Forbsa u ovoj godini poseduje neto vrednost od 2,2 milijarde dolara, a nedavno je na Sohn konferenciji u Sidneju rekao da bi voleo da "kriptovalute nikada nisu izmišljene".

Tom prilikom je takođe dodao: "Divim se Kinezima, mislim da su doneli ispravnu odluku, a to je da ih jednostavno zabrane". Podsećamo, ta zemlja je krajem septembra sve kripto usluge proglasila ilegalnim, stavila veto na "kopanje".

Vrednost bitkoina je juče rano ujutru naglo pala, a eter je potonuo još višeOvaj put na kripto svet nisu uticale izjave poznatih biznismena, ali jeste omikron - koji nastavlja da pobuđuje neizvesnost.

Ove godine je generalno poraslo interesovanje za digitalnu imovinu, pri čemu je tržište kriptovaluta nakratko premašilo tržišnu vrednost od 3 biliona dolara u novembru, a najpoznatiji novčići, poput bitkoina, dostigli su rekordne vrednosti.

Kako je CNBC dalje preneo Mangerove reči, "njegov otpor prema bitkoinu se dodatno povećao usred pandemije". Štaviše, rekao je: "Naravno da ne podnosim uspeh bitkoina. Ne pozdravljam valutu koja je toliko korisna za prevarante i iznuđivače".

- Mislim da treba skromno da kažem da je ceo prokl**i razvoj grozan i suprotan interesima civilizacije - dodao je oštro 97-godišnji investitor.

bitkoin, kriptovalute

Foto: Freepik

Naravno, pristalice bitkoina nisu saglasne s Mangerom. One veruju da je bitkoin "skladište vrednosti koje se može koristiti za zaštitu od inflacije", tvrdeći da je "bitkoin zdrav finansijski sistem", piše dalje CNBC.

Manger veruje da je bitkoin "neka vrsta veštačke zamene za zlato".

- A pošto nikada ne kupujem zlato, nikada ne kupujem ni bitkoin - rekao je on na godišnjem sastanku akcionara za Daily Journal u februaru.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slave

    7. decembar 2021 | 07:03

    Nije Bitcoin zaštita od inflacije nego je Bitcoin uzrok inflacije, ali mi nije jasno da do sada niko od stručnjaka iz oblasti ekonomije nje to shvatio i da iznese u javnosti da naivnom narodu otvori oči.

  • Nikola Milojevic

    8. decembar 2021 | 10:43

    Crypto je buducnost. Smeta im to sto je decentralizovano odnosno ne mogu da kontrolisu to trziste

  • Roki

    7. decembar 2021 | 15:57

    Kripto je buducnost!A sto se tiče inflacije To je odredjeni vremenski period kada bogati uzimaju svoj profit i stavljaju ga u svoje sefove!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>