• 0

Trampova nova firma tvrdi da je prikupila milijardu dolara: "Cenzura se mora okončati"

Američki biznismen se zdušno zalaže za novu firmu, pošto mu je i dalje zabranjen pristup Tviteru i Fejsbuku

  • 0
Melanija Donald Tramp

Melanija i Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Nova kompanija Donalda Trampa za društvene mreže saopštila je da je sklopila sporazume o prikupljanju milijardu dolara od investitora, pre planiranog izlaska na berzu.

"The Trump Media & Technology Group" radi na pokretanju aplikacije za društvene medije pod nazivom "Truth Social", početkom sledeće godine, prenosi BBC.

Američki biznismen se zdušno zalaže za novu firmu, pošto mu je i dalje zabranjen pristup Tviteru i Fejsbuku, nakon napada na američki Kapitol u januaru.

Podsećamo, tada je na stotine Trampovih pristalica upalo u Kongres, u nastojanju da spreči potvrđivanje pobede sadašnjeg predsednika SAD, Džoa Bajdena.

Kako je sam Tramp rekao, a piše britanski servis, "1 milijarda dolara šalje važnu poruku Big Tech-u da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati".

Dalje je dodao: "Kako se naš bilans širi, Grupa će biti u jačoj poziciji da se bori protiv tiranije Big Tech-a". Biznismen i nekadašnji američki predsednik je, inače, ranije ove godine već najavio planove da pokrene "Truth Social", rekavši da će to omogućiti "razgovor bez diskriminacije na osnovu političke ideologije".

Partnerstvo Grupe sa "Digital World Acquisition" već je privuklo pažnju. Prošlog meseca, demokratska senatorka Elizabet Voren, zatražila je od Komisije za hartije od vrednosti (SEC, Securities and Exchange Commission) da istraži planirano spajanje zbog potencijalnog kršenja zakona o hartijama od vrednosti.

Donald Tramp tviter

Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

SEC je odbio da komentariše da li planira bilo kakvu akciju. Potpuno uvođenje nove aplikacije planirano je za prvi kvartal 2022. godine, što je, kako se navodi, prva od tri faze "Trump Media" plana. Nakon toga sledi pretplatnički servis po principu "video na zahtev", pod imenom "TMTG+".

U okviru njega biće zabavni sadržaj, vest, podkasti. Kompanija naposletku planira da se takmiči sa divovima kao što su Amazonov klaud servis "AWS" i Guglov "Google Cloud".

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>