• 3

Novi potres u kripto svetu: Hakeri ojadili berzu za skoro 200 miliona dolara

Izvršni direktor je danas tvitovao da je BitMart završio početnu bezbednosnu proveru i identifikovao ugrožena sredstva

  • 3
kripto

Foto: Pixabay

Kripto berza BitMart se danas obavezala korisnicima - koji su izgubili novac nakon što su hakeri ukrali kriptovalute u vrednosti od 196 miliona dolara - da će im nadoknaditi gubitak, zbog velikog "propusta bezbednosti".

BitMart je, naime, hakovan u subotu, u onome što su opisali kao jedan od najrazornijih prevara centralizovane razmene do sada.

Tvit kompanije za bezbednosnu analizu, PeckShield, prvi je skrenuo pažnju na taj hak u subotu uveče, kada je jedna od BitMart-ovih adresa pokazala odlive čitavih tokena, od kojih su neki vredni na desetine miliona dolara.

PeckShield je procenio gubitke na oko 100 miliona dolara u različitim kriptovalutama, na blokčejnu Etereum, i na 96 miliona dolara na tzv. pametnom lancu - Binance Smart Chain. BitMart je u početku tvrdio da su odlivi tokena bili "rutinsko povlačenje", kritikujući izveštaje o hakovanju kao "lažne vesti".

Međutim, nekoliko sati kasnije, izvršni direktor je potvrdio da je odliv zaista bio hak. Berza takođe tvrdi da je ukradeno "samo 150 miliona dolara", piše RT.

 

Izvršni direktor berze je danas tvitovao da je BitMart završio početnu bezbednosnu proveru i identifikovao ugrožena sredstva. Kaže kako "uveren je" da će berza ponovo pokrenuti operacije sa depozitima i povlačenjem, od utorka, 7. decembra.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>