• 0

Malo "vetra u leđa" posle padova: Kineski gigant za noć porastao 10 odsto

Ova kategorija akcija je nedavno bila pod pritiskom

  • 0
Ant Group kompanija maskota

Foto: Tanjug/AP

Akcije kineske grupe Alibaba, koje kotiraju na američkoj berzi, skočile su noćas za 10,4 posto, što je njihov najveći jednodnevni procentualni rast još od 8. juna 2017. godine.

Tada su zabeležile dobitak od 13,3 procenta.

Deonice brojnih kineskih onlajn kompanija, listiranih na Njujorškoj berzi, počele su da se oporavljaju nakon nedavnog teškog perioda, a je Alibaba predvodila dobitnike u toj grupi.

Nedavni skok vrednosti najveće kineske kompanije za e-trgovinu, ujedno je označio i završetak šestodnevnog pada cena. Od ostalih kineskih firmi kojima se trguje na Volstritu, snažan oporavak su registrovale akcije Baidua (7,5%), kao i kompanije za prevoz putnika na poziv putem mobilne apklikacije - Didi Globala (skoro 9,9 posto).

Ova kategorija akcija je nedavno bila pod pritiskom, delimično i zbog straha od tenzija koje vladaju između SAD i Kine, a koje bi mogle da primoraju kineske firme da napuste američku berzu.

Didi Global je saopštio prošle nedelje da planira odlazak sa Njujorške berze i da se priprema za listiranje u Hongkongu. Ta najava je izazvala zabrinutost da bi i druge kineske internet kompanije mogle da učine isto, što je dovelo do velike rasprodaje njihovih akcija u petak.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>