• 1
 ≫ 

Usred inflacije, rasveta "teška" 200.000 dolara: Građani besni na Bajdena zbog dekorisane Bele kuće

 ≫ 

Tramp je pre dve godine kritikovan zbog fijaska sa osvetljenjem, u koje je uloženo 160.000 dolara

  • 1
Bela kuća jelke jelka Nova godina Božić dekoracija Džo Džil Bajden

Foto: Tanjug/AP

Svake zime Bela kuća zasija, čini se, najviše moguće, a ni 2021. nije izuzetak. Ali, ovogodišnja dekoracija je posebno "podelila naciju", ne zbog same estetike, već zbog finansijskog momenta.

U godini rastuće inflacije, koja je pogodila ceo svet, pa i SAD, u prazničnu dekoraciju za Belu kuću uloženo je više od 200.000 dolara. Ta cifra premašuje čak i Trampovu "rekorderku" od ukupnih 160.000 dolara za rasvetu, u 2019. godini.

Portal luxurylaunches.com napominje, ipak, da "ako nešto treba naučiti, to je da građani Sjedinjenih Država nikada nisu zadovoljni visokim sumama koje se izdvajaju božićne ukrase u Beloj kući".

Tramp je pre dve godine kritikovan zbog fijaska sa osvetljenjem, a sada je u fokusu aktuelni predsednik SAD, Džo Bajden. Samo za osvetljenje božićnih jelki dato je 139.000 dolara, a mimo ukrasa, dekoracija obuhvata i dodatnu 171.000 dolara - za ceremoniju paljenja jelki.

Sve to, piše portal, "dok se nacija bori da pobedi inflaciju".

Izgledom Bele kuće, u božićnom ruhu, pohvalila se i prva dama Amerike, Džil Bajden.

 

Na društvenim mrežama je takođe došlo do raznih komentara, od toga da je "lako trošiti novac ljudi", do "novac koji bi mogao da pomogne onima kojima je potrebno, ali nestaje".

Jedan komentar je glasio i: "Dakle, paljenje jelki je važnije od godišnje zarade ljudi za 3,4 godine, a ipak, Poreska uprava treba da nadgleda bankovne račune običnih radnika???".

Inače, tema prvog Božića porodice Bajden u Beloj kući je "Pokloni od srca", a među ukrasima su džinovska Bela kuća od medenjaka koja ima za cilj da oda priznanje radnicima s "prve linije fronta" u borbi protiv pandemije, zatim zvanična božićna jelka visoka 5,5 metara, 25 venaca, fotografije prethodnih stanovnika Bele kuće, i tome slično.

Video: U ovom pustinjskom gradu Nova godina i Božić traju 365 dana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>