• 1

Grad pun Srba pomaže privredu sa 36 miliona evra: Kreću od hotelijera

Program pod nazivom "Poslovni oporavak sada" podržava preduzeća u ponovnom korišćenju praznih poslovnih lokala sa budžetom od četiri miliona evra

  • 1
beč

Foto: WienTourismus/Christian Stemper

Kao pomoć u vezi sa krizom, izazvanom pandemijom, pet programa finansijske pomoći Privredne agencije Beča - u vrednosti od 36 miliona evra - stoji na raspolaganju bečkim preduzećima.

- Hotelijerstvo, koje je posebno jako pogođeno trenutnom krizom, želimo da podržimo sa 15 miliona erva kada prođe karantin - izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za privredu i predsednik Privredne agencije.

Program koji se odnosi na hotele i smeštajne objekte finansira troškove u vezi sa pokretanjem poslovnih aktivnosti kao što su nabavka namirnica ili marketinške aktivosti. Do sada je realizovano 184 projekta u vrednosti od 4,1 miliona evra. Subvencije će biti obezbeđene do 30. juna 2022. godine.

Program pod nazivom "Poslovni oporavak sada" podržava preduzeća u ponovnom korišćenju praznih poslovnih lokala sa budžetom od četiri miliona evra. Firme sa jednim zaposlenim, koje su morale

da prilagode svoje poslovne modele - imaju na raspolaganju sredstva u visini od deset miliona evra.

Platforma "Beč onlajn dalje", namenjena trgovačkim preduzećima, sa tri miliona evra finansira mere za razvoj distributivne mreže, dok "Inovacije za Beč II" pomaže preduzećima čija inovativna rešenja služe za

srednje i dugoročno prevazilaženje krize. Od predviđenih 4 miliona, do sad je potrošeno 1,62 miliona evra.

- Sa 36 miliona evra finansijske pomoći želimo da suzbijemo negativne posledice krize za bečku privredu. Takođe želimo da podstaknemo inovativni duh kompanija kako bi se razvijala praktična rešenja za izlazak iz krize - izjavio je Hanke.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. decembar 2021 | 10:56

    Mi smo ekonomski tigar a ne oni.Oni su male mace za nas.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>