• 3

Smeštaj 70€ uz garanciju, ako propadne sezona, vraćaju novac: Vlasnici apartmana na našim planinama se snalaze

I smeštaj i garancija

  • 3
Skijanje, deca

Foto: Pixabay/rolfvandewal

Stigle su prve cene za domaće planine ove sezone, a prema onome što je već u ponudi, negde su apartmani na popustu do 25%, dok su drugi prilično skuplji u odnosu na prošlu godinu.

Iako je do pre nekoliko godina bilo gotovo nemoguće naći apartman oko novogodišnjih praznika po ceni manjoj od 30 evra, sada na Zlatiboru, baš u tom periodu, možete bukirati stan za 18 evra dnevno.

I Kopaonik je u međuvremenu, tačnije od prošle zimske sezone, dobio još jedan hotel.

Osim toga, masovno se kupuju apartmani zarad izdavanja. Štaviše, nije retkost da vlasnici stanova na planini odsednu u hotelu, a ne u svom stanu, jer ga izdaju tokom cele godine. Ako, recimo, planirate da provedete odmor od 1. do 7. decembra ove godine na Kopaoniku, za novi luksuzni hotel moraćete da izdvojite više od 85.000 dinara, za dve osobe i šest noćenja.

Ono što je izazov jeste kakva će sezona biti zbog potencijalnih mera zbog korona virusa. Pojedini ugostitelji već misle o tome pa je vlasnik jednog smeštaja na Kopaoniku, uz cenu od 8.000 dinara dao "garanciju" za skijašku sezonu 2020/2021.

Oglas tačno glasi: "Provedite 4 dana / 3 noći ili 5 dana / 4 noći za 5 osoba - Ski opening u apartmanu po specijalnoj ceni od 8.225 RSD (70€) uz COVID garanciju za skijašku sezonu"

Jahorina, sneg, planina

Foto: Shutterstock

Ona, kako piše u oglas, podrazumeva povraćaj novčanih sredstava od neiskorišćenog boravka u slučaju vanrednog zatvaranja skijališta zbog epidemiološke situacije.

 

Upravo zbog predstojećih praznika i skijališta ostalo je na stolu da se razmatra da li će biti promena oko mera i kovid propusnica.

 - Uupravo to je ono zbog čega smatramo da je 24-časovna kovid propusnica nešto o čemu krajnje ozbiljno treba da se razmišlja - rekao je nedavno član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Gostujući na jednoj domaćoj televiziji, Kon je naglasio da 24-časovne kovid propusnice razrešavaju mnogo toga o čemu na sednici nije bilo reči, kao što su skijališta i Nova godina i da je upravo to razlog zašto treba veoma ozbiljno razmišljati o njihovom uvođenju.

Da li bi vama odgovarala neka vrsta covid garancije? Pišite nam u komentarima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>