• 0

Kad će Evergrande da prizna da je bankotirao? Prvi put je zvanično označen kao dužnik

"Nisu se javili, pretpostavljamo onda da nisu ni platili"

  • 0
Evergrande

Evergrande / Foto: Shutterstock

Kompanija Evergrande, razvojem nekretnina, nije platila svoj dug, navela je agencija za kreditni rejting Fič-

Agencija za kreditni rejting je u četvrtak snizila ocenu kompanije i njenih podružnica na „ograničeno neispunjavanje obaveza“, što znači da kompanija nije uspela da ispuni svoje finansijske obaveze.

Fič je saopštio da smanjenje rejtinga odražava nesposobnost kompanije da plati kamatu koja je dospela ranije ove nedelje na dve obveznice denominirane u dolarima. Uplate su dospele pre mesec dana, a grejs periodi su istekli u ponedeljak.

Fič je primetio da Evergrande nije objavio nikakve najave o isplatama, niti je odgovorio na upite agencije za rejting. "Stoga pretpostavljamo da nisu plaćeni", rekao je Fič.

Evergrande ima oko 300 milijardi dolara ukupnih obaveza, a analitičari su mesecima zabrinuti da li bi neizvršenje obaveza moglo da izazove širu krizu na kineskom tržištu nekretnina, što će naneti štetu vlasnicima i širem finansijskom sistemu. Federalne rezerve SAD upozorile su prošlog meseca da bi problemi sa kineskim nekretninama mogli naštetiti globalnoj ekonomiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>