• 2

I banke pripremaju plan 2022-2024: Italijanska grupa računa na optimizaciju rada, zapošljavaju 2.000 ljudi

Osnaživanjem zajednice ka zajedničkom napretku

  • 2
UniCredit Grupa

Foto: UniCredit Grupa

Prolazi ova godina koja je, obeležena posledicama korone, ostavila traga na mnoge industrije. Radimo drugačije, menjaju se sektori, a kompanije širom sveta trude se da motivišu zaposlene kako bi zajedno išli u nove pobede.

Mnoge industrije prave svoje poslovne planove prema tome, a nije retko da uvode nove modele poslovanja, poput na primer hibridnog radnog vremena ili pak odvajanja više novca za inovacije.

O tome kakav će biti bankarski sektor u naredne tri godine, govorilo se na konferenciji UniCredit Grupe.

Glavni izvršni direktor te bankarske grupacije, Andrea Orćel, predstavio je novi strateški plan za period 2022-2024, pod nazivom "UniCredit Unlocked". Tim planom predviđen je novi poslovni model koji će omogućiti rast profita i distribuciju akcionarima od ukupno 16 milijardi evra do 2024. godine.

Kako se moglo čuti, i banka je u svoj plan jasno istakla optimizaju rada, ali i predstavila dugoročni program za budućnost uz posebno isticanje stvaranja vrednosti za sve zainteresovane strane.

Digitalizaciju su stavili među prioritetima, a kako su podelili sa učesnicima konferencije, u nju će biti uloženo ukupno 2,8 milijardi evra do 2024. godine.

Najavljena su i nova radna mesta - biće posla za, kako navode, više od 2.000 novih kadrova, specijalizovanih za digitalizaciju.

Kako je još istaknuto na predstavljanju plana, rast finansijskih performansi ostvariće se međusobnim povezivanjem troškovne efikasnosti uz finansiranje digitalne transformacije i ulaganja u poslovanje; optimalne alokacije kapitala i rast neto prihoda od oko dva procenta godišnje .

UniCredit Grupa

Andrea Orćel/Foto: UniCredit Grupa

„Uzbuđen sam što mogu da podelim naš novi poslovni plan, koji postavlja naše strateške imperative i finansijske ambicije dok se krećemo u eru svrhe, rasta i stvaranja vrednosti. Naša jedinstvena panevropska mreža od 13 vodećih banaka i različitih talenata biće ujedinjena pod zajedničkim ciljem – da osnažimo naše zajednice da napreduju. Ulažemo u digitalnu tehnologiju, sa klijentima u centru našeg poslovanja, postavljamo novi način rada za naše zaposlene i sledimo model sa održivošću koja je ugrađena u sve. Ovom strategijom omogućiće se rastući prinosi akcionarima, istovremeno razvijajući naše poslovanje i održavajući snagu kapitala. Ovaj plan je nešto više od bliske budućnosti. Takođe, radi se i o postavljanju temelja za dugoročni uspeh i stabilnost nakon 2024. godine. Ponosan sam što vodim UniCredit kroz ovu sledeću fazu rasta i znam da ćemo pobediti, na pravi način, zajedno“, istakao je Andrea Orćel, glavni izvršni direktor, UniCredit Grupe.

Banka će imati ključnu ulogu u podršci klijentima u održivoj tranziciji doprinoseći boljem društvu i zajednici u kojoj posluje. Planirano je ulaganje više od 40 miliona evra u društveno odgovorne projekte i edukaciju više od 100.000 mladih.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    10. decembar 2021 | 17:36

    Ovaj mlati praznu slamu, jer je za to plaćen. Monetarni sistem u Evropi je pred pucanjem. Po domino sistemu preliće se nevolja i na naš bankarski sistem. Nezavisni ekonomisti apeluju da se izlazi "iz papira". Sa bankama nikad nisam pravio ugovore i zaduženja, a tek sad, ni za živu glavu ne bih.

  • Bankar

    11. decembar 2021 | 20:32

    A gde to zaposljavaju 2000 ljudi?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>