• 0

700.000 evra za bebe zaposlenih u MK group i porodilišta u regionu

Do sada je kroz program "Podrške porodici" nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara

  • 0
Aleksandar Kostić sa predstavnicima porodilišta iz regiona

Foto: Promo

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa "Podrška porodici" nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, koji su se tokom godine ostvarili u ulozi roditelja. U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 bebe, a ukupna suma izdvojena za tu namenu iznosi više od 6,5 miliona dinara.

- MK Group već pola decenije dodeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. To je jedna lepa tradicija koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene. Na ovaj način pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim momentima. Do sada je kroz program "Podrške porodici" nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara - istakao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom skupu koji je organizovan u Beogradu ovim povodom.

Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija realizuje isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci.

- Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba, i da ih ove godine ima još više nego prošle. Uvek se radujemo novim članovima naše AIK porodice, i upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u decu i nove naraštaje - ukazala je gđa Galić na događaju.

Ove godine "Podrška porodici" je proširena u veliki društveno odgovorni projekat ukupne vrednosti 700.000 evra. U okviru njega realizuju se donacije porodilištima širom regiona. Tim povodom, na regionalnom skupu učestvovali su i predstavnici porodilišta iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Oni su zajedno sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostićem simbolično obeležili početak realizacije donacija.

- Dolazak deteta važan je trenutak za život svake porodice, ali i za ceo narod. Upravo to je bio motiv da naš program "Podrške porodici" proširimo. Ove godine podržavamo ne samo porodice naših zaposlenih, već i

buduće roditelje u zemljama regiona u kojima poslujemo. Cilj nam je da pružimo sistemsku podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta. U čitavom regionu godišnje se rodi oko 140.000 beba, i mi želimo da pomognemo da dođu na svet u što boljim uslovima - izjavio je g. Kostić.

On se zahvalio predstavnicima porodilišta koji su svojim prisustvom uveličali regionalni skup, ali i ministrima zdravlja iz pomenutih zemalja regiona koju su pružili podršku ovom projektu i pomogli u izboru porodilišta kojima su dodeljene donacije.

U Srbiji je izabrano porodilište KBC "Dr Dragiša Mišović".

- Ovim putem zahvaljujemo kompaniji MK Group i AIK Banci na donaciji koju ćemo iskoristiti za renoviranje prijemnog odeljenja i proširenje kapaciteta ambulanti za preglede trudnica. Nama je ovo veoma bitno, pošto smo u ovoj godini već dostigli rekordan broj porođaja, a planiramo da u narednim godinama taj broj bude veći. Na ovaj način ćemo unaprediti kvalitet usluge i skratiti vreme čekanja budućih majki kako bismo opravdali reputaciju najboljeg porodilišta u Srbiji - istakla je dr Slađana Mihajlović, upravnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović" Dedinje.

Pored ove zdravstvene ustanove, donacije u okviru programa "Podrška porodici" realizuju se u još šest porodilišta u regionu. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16 hiljada beba. Renovirana odeljenja, odnosno

novu opremu i uređaje dobiće i porodilište Univerzitetsko kliničkog centra Ljubljana, porodilište KBC "Sestre milosrdnice" u Zagrebu, porodilišta Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju i Opće bolnice "Prim. Dr

Abdulah Nakaš" u Sarajevu, kao i ginekološko-akušerska odeljenja Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru i Bolnice Gradiška.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>