• 41
 ≫ 

Najteže je u Ljuboviji, Loznici, Užicu, Čačku, Mihajlović: Upotrebićemo sve resurse kako bi svi imali struju

 ≫ 

Direktor tehničkog sistema EDS Aleksandar Slijepčević rekao je da je vlažan sneg je napravio problem, pucaju stubovi, imamo problema i sa stablima koja padaju na provodnike koji pucaju

  • 41
Zorana Mihajlović Foto: Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je da Vlada Srbije, resorno ministarstvo i sva preduzeća u elektroenergetskom sektoru, EPS, EMS, EDS, "Beogradske elektrane", sve toplane u Srbiji, sigurno noćas neće spavati i da rade najviše što mogu kako bi se održala stabilnost sistema i kako bi svi imali napajanje električnom energijom.

Ona je to izjavila posle posete Dispečerskom centru EMS u Beogradu.

- Upotrebićemo sve resurse i sve kapacitete da održimo stabilnost sistema i da problemi koji postoje u pojedinim delovima Srbije zbog nevremena budu rešeni što je pre moguće i da građani koji su ostali bez toplotne i električne energije budu što pre ponovo priključeni na mrežu. EPS se bori i sa nevremenom, problem je u vlažnom uglju, a nedostajao je i mazut. Zajedno smo na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima doneli odluke da organizujemo sve što je potrebno da EPS dobije dovoljne količine mazuta tokom noći i pokrene proizvodnju. Informisaćemo sve vreme javnost, koju molim da ima razumevanja i da svi građani i građanke racionalnije koriste energiju. Ovo nije problem sistema, već je sve ovo nastalo zbog nevremena i činimo sve da probleme otklonimo što je pre moguće - rekla je Mihajlovićeva.

Jelena Matejić, direktorka EMS-a, rekla je da je prenosni sistem stabilan i da ekipe ovog preduzeća pomažu EDS-u na terenu.

- Nacionalni prenosni sistem nije ugrožen, sve je stabilno, a naše ekipe su na terenu i pomažu na otklanjanju kvarova "Elektrodistribuciji Srbije". Najgora situacija je na teritoriji opštine Ljubovija - rekla je ona.

Direktor tehničkog sistema EDS Aleksandar Slijepčević rekao je da je vlažan sneg je napravio problem, pucaju stubovi, imamo problema i sa stablima koja padaju na provodnike koji pucaju.

- Ekipe su na terenu, ali imaju otežan pristup pojedinim mestima i molimo lokalne samouprave da pomognu u krčenju terena i čišćenju snega. Najteže je u Loznici, Ljuboviji, Užicu, Čačku - dodao je.

Rade Basta, direktor "Beogradskih elektrana", rekao je da nema većih problema u radu, da su ekipe za svaki slučaj na terenu, ali da je snabdevanje stabilno.

Sve ekipe EPS-a na terenu, neke od opština i tokom noći biće bez napajanja.

Sve raspoložive ekipe Elektroprivrede Srbije (EPS) pokušavaju da u najkraćem roku omoguće redovno snabdevanje strujom za sva domaćinstva što bi se moglo očekivati do jutra, obećavaju nadležni.

"Ekipe su na terenu i dajemo sve od sebe da što pre uspostavimo uklopno stanje. Neke od opština će ostati i noćas bez napajanja. Najviše pogođena područja su Ljubovija, Loznica, Užice, Čačak i Arilje, tako da ćemo ujutru imati sigurno bolje stanje. Ne vidimo Beograd i Vojvodinu kao velike problem u napajanju", kaže direktor Elektrodistribucije Srbije - ogranak Čačak Stojan Vasović.

Video: Traktorom izvlačili zavejani autobus: Nesvakidašnja akcija u okolini Aranđelovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ognjen

    12. decembar 2021 | 22:21

    Od proleća do zime monteri su kafanski manekeni. 400 miliona evra uzimate godišnje za održavanje mreže i ostalih troškova,plaćate pod izvođače radova koji samo uzimaju pare, svake zime isto .

  • Djole

    12. decembar 2021 | 20:44

    Moja pokojna razredna iz osnovne skole je jos pre 30 godina umela da kaze:”Ne goji se prase uoci Bozica.”

  • Nesposobnjakovići

    12. decembar 2021 | 20:26

    Lažete narod naširoko, evo ceo dan nema struje u pola Beograda a šta je sa drugim gradovima pitam se? Kao što rekoh nesposobnjakovići.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>