• 1

Znate li u kojoj zemlji najviše piju? Izgleda da će ostati trezni za Božić

Nedostatak drvenih paleta, potrebnih za transport širom zemlje, primorao je "Lion" da smanji proizvodnju i preusmeri svoj fokus na najpopularnije brendove

  • 1
božić, nova godina

Foto: Freepik

Australija, koja je nedavno proglašena za "najpijaniju zemlju na svetu", odnosno državu čiji su stanovnici najčešće pijani, u ovogodišnju prazničnu sezonu ulazi sa nestašicom piva.

Glavni razlog tog manjka su poremećaji u snabdevanju, a dva najveća proizvođača piva u zemlji, "Lion" i "Carlton & United breweries", nedavno su prijavila kašnjenja i smanjenu proizvodnju kada je reč o nekim od njihovih najpopularnijih piva.

Nedostatak drvenih paleta, potrebnih za transport širom zemlje, primorao je "Lion" da smanji proizvodnju i preusmeri svoj fokus na najpopularnije brendove. Prema izjavi ove kompanije za Blumberg, ona trenutno traži alternative za palete koje nedostaju, dok obećava da će "dati sve od sebe da pivo ostane na policama u prodavnicama".

"Carlton & United breweries" je, zauzvrat, prijavio probleme sa pošiljkama meksičkog piva Corona.

- Uoči Božića, pravedno ga distribuiramo prodavcima širom Australije, kako bismo pomogli u ograničavanju nestašice - rekao je portparol kompanije ove nedelje. Situacija je dovela do strahovanja da bi trgovinski lanci u narednim mesecima mogli ići toliko daleko, da čak uvedu ograničenje ko koliko piva može kupiti, piše RT.

Međutim, pošto se većina australijskog piva proizvodi u zemlji, zbog čega su uska grla u snabdevanju manji problem, možda ipak postoji nada da će Australijanci imati "svoje pivo" u vreme Božića.

Video: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu: Medvedići su se upravo vratili na Gardoš

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    13. decembar 2021 | 12:41

    Možda će sad, pošto će apstinirati od alkohola, konačno doneti razumnu odluku o AO.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>