• 1
 ≫ 

"Zgrabite kokice i gledajte kako dolar propada": Uništava ga tržište od 3 biliona dolara

 ≫ 

Kajzer predviđa da američka vlada uskoro neće imati drugog izbora, nego da stane na stranu kriptovaluta

  • 1
kokice u bioskopu Foto: Shutterstock

Vašington se bori da shvati kako da reguliše tržište digitalne imovine. Neki u Kongresu kažu da bi zabrana kriptovaluta mogla pomoći u očuvanju statusa američkog dolara, kao svetske rezervne valute, ali stručnjak Maks Kajzer, koji analizira za RT, nije saglasan sa tim.

- Američki dolar decenijama gubi status svetske rezerve. Sa ili bez bitkoina, dolar je tost - kaže Kajzer, inače istaknuti zagovornik kriptovaluta.

Mnogi članovi američkog Kongresa zabrinuti su zbog sudbine američkog dolara i da li će moći da zadrži svoj status svetske rezervne valute, usred porasta digitalnih tokena. Ranije ove nedelje, kongresmen Blejn Luetkemejer je upitao: "Budući da digitalna sredstva postaju sve češća na globalnom tržištu, kako da obezbedimo da dolar ostane (svetska) rezervna valuta?".

Pošto se tržište kriptovaluta brzo približava cifri od 3 biliona dolara, Kajzer veruje da je "ovaj brod već isplovio".

- Biktoin je ubica dolara i FED-a. To postiže tako što crpi energiju dolara, koja mu je potrebna da preživi. Čak ni američka vojska ne može da spreči zemlje, korporacije i pojedince da pretvore svu energiju koja im je na raspolaganju u rudarenje i gomilanje bitkoina. Ovaj obrazac će se ponavljati beskrajno sve dok američki dolar zaista ne bude mrtav - navodi analitičar.

Predviđa da američka vlada uskoro neće imati drugog izbora, nego da stane na stranu kriptovaluta. "Kongres će učiniti sve što donatori žele. Pošto zagovornici bitkoina postaju izuzetno bogati, očekujte više prijateljske zakone o bitkoinu u Kongresu. Očekujem predsednika koji je naklonjen bitkoinu 2024.", dodaje.

bitkoin, kriptovalute Foto: Freepik

Neki u američkom Kongresu se već okreću kriptovalutama, a kongresmen Riči Tores kaže da bi SAD trebalo da podstiču razvoj stabilnih kovanica dolara - digitalne imovine povezane sa tradicionalnom imovinom kao što je američki dolar.

Zvaničnik predlaže da ovaj potez "jača, a ne izaziva, status dolara kao svetske rezervne valute". Kajzer, međutim, veruje da to ne bi bilo dovoljno da se spase američka valuta.

- Tzv. stablecoins su hartije od vrednosti, a hartije od vrednosti su drugačije regulisane u različitim zemljama. Stabilne kovanice nemaju uticaja na bitkoin - kaže on, dodajući da čak ni naplata poreza u ovom trenutku neće učiniti mnogo za američki dolar.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. decembar 2021 | 08:34

    KAD UNISTE DOLAR UNISTICE I AMERIKU A POSLEDICE CE BITI KATASTROFA ZA CEO SVET !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>