• 8

"Deonica Preljina - Pakovraće gotova do kraja godine. Puteve možemo asfaltirati i na minus 25"

Deonica je duga 11,6 kilometara

  • 8
Naplatna rampa Preljina Foto: RINA

- Deonica od Preljine do sela Pakovraće biće završena do kraja godine, što znači da se od Nove godine više neće stvarati gužve na naplatnoj stanici u Preljini - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

Nakon obilaska završnih radova na tunelu Trbušani u okviru deonice Preljina-Pakovraće, Momirović je rekao i da će "Čačak od iduće godine biti oslobođen saobraćajnih gužvi".

- Prisustvujemo samoj završnici radova na deonici od Preljine do Pakovraća, danas se asfaltira leva tunelska cev, postavlja se elektro oprema i osvetljenje. Ostalo je još nekoliko manjih LOT-ova da završimo, još nekih 300 do 400 metara i očekujem da ćemo asfaltirati celu deonicu u narednih pet do sedam dana - rekao je Momirović.

Dodao je da "ni loši vremenski uslovi nisu omeli radnike da danonoćno završavaju radove na toj deonici, a kako bi građanima do Nove godine bilo omogućeno da zaobiđu gužve na Preljini".

- Uveren sam da ćemo u narednim danima osloboditi Čačak od saobraćajnih gužvi i omogućiti Čačanima da koriste svoje saobraćajnice samo za gradski saobraćaj, a da svi ljudi koji idu u tranzitu od Beograda ili Novog Sada ka Priboju, Prijepolju, Užicu, Novoj Varoši i drugim mestima da koriste ovaj auto-put - naveo je Momirović i istakao da izgradnja te deonice auto-puta nije bila jednostavna za gradnju, jer je podrazumevala i izgradnju mostova, nadvožnjaka i tunela Trbušani.

Ministar građevine je naveo i da je završetak ove obilaznice preduslov za urbanistički razvoj Čačka, kao i da će uticati na smanjenje aerozagađenja u gradu.

Upitan da li će ovi vremenski uslovi uticati na kvalitet puta, Momirović je rekao da se danas u izgradnji puteva koristi naprednija tehnologija, te da se putevi mogu asfaltirati i na minus 25.

- Ovi vremenski uslovi su bili nešto na šta smo mogli da računamo kada smo odlučili da ovo završimo do kraja godine. Mi smo mogli da se pozovemo na vremenske uslove i da kažemo da ćemo nastaviti radove krajem marta ili početkom aprila, kada temperatura pređe 15 stepeni, ali smatram da to ne bi bilo u redu prema građanima Srbije i posebno građanima zapadne Srbije koji na ovo čekaju decenijama - rekao je Momirović.

Deonica Preljine-Pakovraće duga je 11,6 kilometara, na toj deonici nalaze se tri mosta i jedan tunel.

Video: Počinje gradnja metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    13. decembar 2021 | 17:28

    Dobro je nece vise biti guzve u Preljini,sad ce u Pakovracu

  • Bojan

    13. decembar 2021 | 17:56

    Auuuu celih 11 km i plus neki metar vise,svaka cast,to je za svaku pohvalu,i naravno citava skupstina na celu sa šefom ce da dodje to da otvori.

  • ivan s

    13. decembar 2021 | 16:35

    Može i lebac da se peče na 50 stepeni, nikakav problem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>