• 0

Mutne prakse osoblja iz poznate kafeterije: Nudili bajato pecivo, toping sa istekom roka trajanja

Kompanija je priznala da su zaposleni prekršili operativne propise Kine i obećala da će pokrenuti potpunu inspekciju standarda bezbednosti hrane

  • 0
Starbucks, Starbaks, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Gigant iz sveta kafe, Starbaks, naredio je potpunu inspekciju svake filijale u Kini nakon što su prikriveni novinari otkrili da osoblje u dva lokala koristi sastojke sa isteklim rokom trajanja.

Lanac kafeterija obećao je politiku nulte tolerancije po pitanju bezbednosti hrane nakon što je Beijing News, koju podržava država, izvestio da su dva lokala u gradu Vuksi prekršila standarde.

Na snimku objavljenom u ponedeljak vidi se kako osoblje uklanja nalepnicu sa rokom trajanja sa ambalaže čokoladnog topinga i zamenjuje je novom, na kojoj je odštampan kasniji datum.

U drugoj kafeteriji pronađena su zastarela peciva i kakao zrna na prodaju. "Duboko se izvinjavamo i aktivno ćemo poboljšati praksu. Blisko ćemo sarađivati sa istragom i zahtevati kontinuirano praćenje od javnosti i medija", saopštio je Starbucks China na svom Weibo nalogu u ponedeljak uveče, piše Blumberg.

Kompanija je priznala da su zaposleni prekršili operativne propise zemlje i obećala da će pokrenuti potpunu inspekciju standarda bezbednosti hrane u svih 5.400 prodavnica u kontinentalnoj Kini. Tema je brzo postala viralna na pomenutoj platformi, sa 270 miliona pregleda od utorka ujutru.

Ovakva nepoštena praksa izazvala je bes među mnogim kupcima. Jedan od komentara je glasio: "Molim vas, obezbedite kafu kvaliteta vrednog 30-40 juana (4,70-6,30 dolara)".

Strani brendovi, dodaje se, često nailaze na kritike i bojkote u Kini, gde je tzv. potrošački nacionalizam u porastu, podstican od strane vlade predsednika Si Đinpinga.

Video: Odrekao se karijere kako bi gajio puževe: Iz Francuske se preselio u selo i sprema specijalitete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>