• 4

Budi nEKO: Imate 10.186.000 dinara u džepu i cilj da očuvate okolinu. U šta biste prvo uložili?

Svi znamo koliko je važno očuvanje životne sredine, ali koliko zaista brinemo o svojoj okolini i prirodi koja nas okružuje?

  • 4
ekologija Foto: Freepik

Možda se nikada nije pričalo više o očuvanju planete, odnosno životne sredine, a to je zato što je situacija sve alarmantnija. Stoga se brojne organizacije, institucije i kompanije uključuju u projekte podržavanja misije očuvanja okoline, uglavnom i kroz velike novčane iznose.

Takođe, kao pojedinci bi trebalo da se zapitamo: Šta ja mogu da učinim za sredinu u kojoj živim? Mali koraci mogu voditi do velikog uspeha, a uglavnom sve velike ideje i realizacije kreću od inicijativa na mikro planu.

Gradovi širom Srbije pokreću svoje projekte koji imaju za cilj da planeta bude zdravija i čistija, tj. trude se da "pokreću dobre stvari", baš kao što to čini i UniCredit Banka, već 20 godina u Srbiji.

Za manje od dva meseca, kroz kampanju "20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari", sakupljeno je više od 10 miliona dinara - upravo u svrhu očuvanja životne sredine i prirodnih resursa Republike Srbije.

Iako su mnogi stilom života i rada vezani za "asfalt", isto tako vole da "pobegnu" u prirodu i nađu svoju oazu mira. Ta oaza, pritom, treba da ostane netaknuta - što je više moguće.

Svakako, pojedinac sam za sebe ne može mnogo da uradi, ako nema opšteg društveno odgovornog poslovanja. UniCredit Banka je prepoznala značaj takvog ulaganja, te je odlučila da na nešto drugačiji način proslavi jubilej poslovanja u Srbiji.

Tako se, već tokom novembra i decembra ove godine od svakog realizovanog keš kredita i kredita za obrtna sredstva u vrednosti većoj od 200.000 dinara u UniCredit Banci izdvaja 2.000 dinara za projekte društveno odgovornog poslovanja.

Dvadeset godina UniCredit Banke u Srbiji Dvadeset godina UniCredit Banke u Srbiji / Foto: UniCredit Banka

Iza te ideje stoji i zahvalnost prema zajednici u kojoj Banka uspešno posluje već dve decenije.

Svako od nas ima vezu sa prirodom, koliko god na trenutke bio odvojen od nje. Zato su ovakve akcije od značaja i na mikro i na društvenom nivou, jer svako treba da ima mogućnost da živi u lepšem i zdravijem okruženju, a da mu njegova oaza mira u prirodi bude dostupna kad god poželi da se poveže sa prirodom.

UniCredit Banka će sredstva koja se prikupe tokom dva pomenuta meseca ove godine, tokom naredne godine usmeriti u one projekte zaštite životne sredine i prirodnih resursa naše zemlje kojima je podrška najpotrebnija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lozana

    16. decembar 2021 | 20:51

    Uveo bi Ekološku inspekciju, da obilazi fabrike koje proizvode otpad, automehanicare koji sipaju ulje u kanalizaciju, uveo bi reciklažne kante za domaćinstva, uveo bih komunalnim radnicima koji prazne kontejnere da pociste oko kontejnera, a ne da za njima ostane deponija...

  • coa

    16. decembar 2021 | 16:17

    Uvoditi 100% reciklaznu ambalaz i razvrstavanje smeca,adekvatno lagerovanje djubreta.

  • Sara

    16. decembar 2021 | 14:48

    Sta bih uradila? Pa normalno da bih posadila sto vise drveca po zemlji.nego da su euri u pitanju..otisla bih daleko od svega u neki planinski predeo i zivela tamo..😄 nego na zalost nisam sama imam copor

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>