• 2

"Platiću veći porez nego bilo koji drugi Amerikanac u istoriji SAD": Mask opet provocira na Tviteru

Trenutno je u sukobu sa senatorkom Elizabet Voren

  • 2
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Direktor Tesle, Ilon Mask, ponovo se oglasio "smelo" na Tviteru, svojoj omiljenoj društvenoj mreži.

Naime, sada tvrdi da će "ove godine platiti veći porez nego bilo koji drugi Amerikanac u istoriji SAD".

Tvit kontroverznog milijardera, koji je takođe i osnivač kompanije SpaceX, deo je njegove prepirke sa demokratskom senatorkom Elizabet Voren iz Masačusetsa, koja godinama zagovara porez na bogatstvo.

Ona smatra da na meti ne treba da budu samo prihodi najbogatijih građana Sjedinjenih Država, već i njihova ukupna imovina.

"Kad biste otvorili oči na dve sekunde, shvatili biste da ću ove godine platiti veći porez nego bilo koji Amerikanac u istoriji", napisao je Mask u odgovoru na reakciju Vorenove, povodom odluke magazina Tajm da proglasi Maska za "ličnost godine", prenosi RT.

Vorenova je ranije na Tviteru napisala: "Hajde da promenimo poreski zakon koji privileguje bogate tako što će Ličnost godine, zapravo, plaćati poreze i skinuti taj teret sa svih ostalih".

Mask je u jednom od svojih odgovora političarku nazvao "senatorkom Karen", a taj termin se u američkom žargonu koristi kao pojam za "bele žene koje smatraju da zaslužuju poseban tretman ili da imaju pravo na privilegije".

Napisao je: "Podsećate me na vreme kada sam bio dete i kada se besna mama mog drugara nasumično drala na svakog bez razloga. Molim vas, nemojte zvati direktora zbog mene, senatorko Karen".

Ipak, prema istrazi ProPablika, objavljenoj 2018, Mask nije platio nikakav federalni porez na dohodak te godine i navodno je na ime poreza plaćao manje od 70.000 dolara 2015. i 2017. godine.

Amerikanac, inače, trenutno ne prima platu u gotovini, jer je na ime zarade dobio paket opcija na akcije u svojim kompanijama. RT dalje navodi da saveznoj vladi verovatno duguje bar 8,3 milijarde dolara za 2021. To su, zapravo, procene Forbsa.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    16. decembar 2021 | 15:16

    Ma najbolje onima sto rade i stvaraju drzava da uzima sve za sebe i da daju onima što ne rade nista!

  • Abc

    16. decembar 2021 | 15:24

    A na osnovu cega je i trebao da plati porez kada nema primanja??? On ne zaradjuje kes, dobija deonice i cuva ih, ne prodaje. Kako da plati porez ako nije prodao? Kada proda te deonice onda ce na to i porez platiti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>