• 3
 ≫ 

Grad preuzima plac u Bloku 37

 ≫ 

Kako je Vesić dalje napisao, "očekuje da Grad Beograd do kraja januara postane vlasnik parcele u Bloku 37, ali da ne zavisi sve od grada"

  • 3
Skver Milene i Gage, Goran Vesić

Foto: Tanjug/Predrag Mitić

Danas je počela procedura preuzimanja placa u Bloku 37 od strane Grada Beograda.

Tim povodom se oglasio zamenik gradonačelnika Beograda na svom Fejsbuku:

"Kada se dogodio problem sa izgradnjom monstrum zgrade u Bloku 37 stao sam na stranu građana, jer su bili u pravu. Istovremeno moja obaveza je bila da zaštitim investitora koji je imao sve građevinske dozvole i nije kriv što je bio prevaren. Svi lokalni političari su bežali od ovog problema ali tamo gde drugi vide problem ja vidim šansu. Šansu da radim u korist građana i da pokažem da sam sposobniji od drugih.

Lično sam zaustavio dalju gradnju pored toga što su mnogi govorili da to nije moguće po zakonu. Kada je u pitanju interes građana, spreman sam da učinim sve da on bude zaštićen jer zato sam biran. Od mene nikada nećete čuti da mi je nešto teško ili da nisam nadležan kada su građani u pravu.

Investitor iz Bloka 37 odustao je zvanično od izgradnje na ovoj lokaciji, a danas je počela formalna procedura razmene sa Gradom".

Kako je Vesić dalje napisao, "očekuje da Grad Beograd do kraja januara postane vlasnik parcele u Bloku 37, ali da ne zavisi sve od grada".

"Ta lokacija će u izmenama GUP-a, koji će se naći na dnevnom redu Skupštine do februara, kako sam obećao građanima, biti namenjena za garažu i park. To znači da nikada i niko više neće moći da proda tu parcelu i da niko više neće moći tu da gradi.

Kada Grad formalno bude vlasnik parcele u Bloku 37, otići ću među građane da se zajedno dogovorimo kako treba da izgleda ta javna površina. Tako sam rešio park na Banovom brdu gde je Grad već vlasnik parcele i urediće je kao park, a oko koga su bili protesti jer su građani bili u pravu kao i Peti parkić na Zvezdari gde su građani 13 godina čekali da dobiju park koji im je obećan 2008. godine.

Ja tako radim. Zato mogu da odem u Blok 37 jer ljudi koji žive tamo znaju da sam stao iza njih kada je bilo najteže", dodao je.

Video: Počinje gradnja metroa u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    17. decembar 2021 | 11:35

    Сад ће он ту својег кума или шурака да упосли,па да се гради и угради.

  • Aca

    17. decembar 2021 | 11:27

    Gore parking a ispod park. Da mogu deca i po kiši da se igraju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>