• 2

"Naši odnosi sa Francuskom su na nivou strateške saradnje"

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti

  • 2
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas sa delegacijom Francuske razvojne agencije (AFD), sa kojom je razgovarao o strateškom partnerstvu i saradnji između dve zemlje, kao i o projektima na kojima će Srbija i Francuska blisko sarađivati u predstojećem periodu.

Vučić je ocenio da su "odnosi između Republike Srbije i Republike Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, a koja je još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020, u Beogradu, dve vlade potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je AFD implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju".

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije, koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji.

Njegova ukupna vrednost je 150 miliona evra, a program će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj.

Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, "s obzirom da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa", navodi se u saopštenju.

Video: Ciprijani: Uvek je dobro širiti se na mesta koja volite

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Portos

    17. decembar 2021 | 16:38

    Toliko smo im bitni, a uvlačimo im se do balčaka.Jadno sa naše strane.

  • K

    18. decembar 2021 | 14:39

    Kad bi se gadjali budjavim krompirma

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>