• 1

Neće voće i povrće iz ovih zemalja: Na udaru mandarine, limun, paprike, nar, grožđe

Ovakve mere ograničenja se često doživljavaju kao politički motivisane, što Rusija kategorično negira

  • 1
mandarine Foto: Pixabay

Rusija je obustavila uvoz pojedinog voća i povrća, uključujući limun, mandarine, paprike, grožđe i nar, od 33 turska i iranska proizvođača zbog kršenja propisa o bezednosti hrane, saopštio je danas državni organ za zaštitu zdravlja potrošača.

U saopštenju Rospotrebnadzora se navodi da je zabranjen uvoz 60.000 tona grožđa i 10.000 tona nara iz Turske, prenosi Rojters.

Ovakve mere ograničenja se često doživljavaju kao politički motivisane, što Rusija kategorično negira.

Rusija i Turska, koja je članica NATO-a, imaju kompleksne odnose, ali uprkos nizu pitanja oko kojih se ne slažu - održavaju saradnju. Ankara je nedavno naljutila Moskvu isporučivši Ukrajini borbene bespilotne letelice Bajraktar TB2, dodaje britanska agencija.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    20. decembar 2021 | 13:56

    Rusija je danas otvoreno trziste ali ne za razni otpad,sve sto se uvozi strogo se kontrolise i moraju da ispunjavaju standerde koje vaze u Rusiji,Rusija nece da truje svoj narod,svesna geopolitickih situacija i da bi mnogi hteli videti slabu Rusiju ona mora da vodi racuna zato i o svom ljudstvu,jer zdravi Rusi znaci nepobedivi Rusi,Srbija bi trebalo da se ugleda na takav pristup ekonomiji,trzistu i bezbednosti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>