• 0

Za jedan dan u odelu Deda Mraza daju 1.000 evra: Ipak, nema zainteresovanih

Ove nedelje ima na stotine neupražnjenih radnih mesta u Velikoj Britaniji, a otkriveno je i zašto

  • 0
Deda mraz, novac, pare Foto: Shutterstock

Velika Britanija je nakon Bregzita suočena sa nedostatkom brojnih profila na tržištu rada, a u ovom periodu se oseća nedostatak profesionalnih Deda Mrazeva.

Na sajtu za zapošljavanje, "Indeed", ove nedelje ima na stotine neupražnjenih radnih mesta, a traže se osobe koje su spremne da za satnicu ili dnevnicu obuku kostim Deda Mraza i rade sve što ta uloga zahteva.

U predbožićnom periodu Deda Mrazevi su u Velikoj Britaniji veoma traženi, pa se od tog posla može i dobro zaraditi. Podsećamo vas i na priču o tome kako je biti profesionalni Deda Mraz u Srbiji i koliko se može zaraditi?

Prema pisanju medija, satnice Deda Mrazeva su se utrostručile. Džek Kenedi sa sajta "Indeed" kaže da "Deda Mrazevi i njihovi asistenti nisu imuni na nedostatak sezonske radne snage".

Kaže da se nude dnevnice do 800 funti, što je oko 936 evra.

Nedostatak je vezan za pandemiju, pošto su u prošlosti tu ulogu preuzimali stariji muškcari, koji sada spadaju u rizične grupe. Kako je ovaj posao vezan sa mnoštvo kontakata, mnogi stariji građani su ove sezone odustali od uloge Deda Mraza.

Kenedi, takođe, uočava manju potražnju za sezonskim poslovima. Istraživanje javnog mnjenja mreže "Nextdoor" pokazalo je da je problem već i te kako uočljiv. Tako je 78 odsto ispitanika reklo da ne računa da će ove godine naići na Deda Mraza.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>