• 2
 ≫ 

Abramovič kupio najskuplji privatni avion u Rusiji, ikada?

 ≫ 

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 14,5 milijardi dolara i trenutno je 12. najbogatiji biznismen u Rusiji

  • 2
Roman Abramovič

Roman Abramovič / Foto: Profimedia/Mark Pain / Shutterstock Editorial

Ruski biznismen Roman Abramovič je navodno kupio avion Boing 787-8 Dreamliner, vredan 350 miliona dolara, inače najskuplji privatni avion u Rusiji do sada, piše časopis Forbs, pozivajući se na izvore sa tržišta avijacije, a prenosi RT.

Portparol Milhausa (Millhouse), kompanije koja upravlja Abramovičevom imovinom, odbio je da komentariše tu vest. Međutim, prema podacima Flightradar24 , pomenuti avion je zaista stigao iz Bazela na moskovski aerodrom Vnukovo, 18. decembra.

Sledećeg dana avion je poleteo iz Moskve za Sent Martin na Karibima. Prema Forbsu, u svetu postoji samo 250 takvih letelica, a ova je prva u Rusiji. Predsednik Meksika je koristio Boing Dreamliner kao svoj predsednički avion, a jedini drugi te vrste, u privatnom vlasništvu, pripadao je UAS International Trip Support-u, koji upravlja globalnom uslugom luksuznih čarter mlaznih aviona Dream Jet.

Kako prenose mediji, Abramovičev Dreamliner izrađen je 2015. godine za privatnog avio-operatora iz Švajcarske, PrivatAir. Ali, nikada nije predat kompaniji, koja je 2018. podnela zahtev za stečaj.

U 2019. letelica je navodno iznova opremljena kako bi odgovarala Abramovičevim potrebama. Osnovna vrednost aviona je navodno 248,3 miliona dolara, ali izvori kažu da je dodatna oprema koštala još najmanje 100 miliona dolara.

U novembru su mediji izvestili da je Abramovič svoj stari privatni avion, Boing 767-300ER, dao na prodaju za 100 miliona dolara. Ta letelica je bila nadaleko poznata kao Bandit, zbog crne nijanse na prozorima pilotske kabine.

Abramovičevo bogatstvo se procenjuje na 14,5 milijardi dolara, i on je trenutno 12. najbogatiji biznismen u Rusiji, a najpoznatiji je po posedovanju britanskog fudbalskog kluba Čelsi.

Video: Pre nekoliko meseci igla nije mogla da padne: Ovako izgleda svet kada avioni skoro da ne lete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodenov mislilac

    20. decembar 2021 | 17:05

    Neće ga u grob odneti.

  • теsla

    20. decembar 2021 | 23:47

    Браге врамовћу поучи браћу и сестре православља у свету да постану богати у истини од свог рад.Бит ће Богј угодно.Амин!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>