• 0
 ≫ 

Prete masovna bolovanja, strah od poremećaja sa strujom, telefonijom: Austrija se sprema za loš period

 ≫ 

Snabdevači strujom i vodom, ali i mobilni operater A1 počeli su već sa izolacijom radnih timova

  • 0
Austrija, omikron soj, korona virus, kovid 19

Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Talas infekcije omikron sojem korona virusa mogao bi ugroziti kritičnu infrastrukturu Austrije, a tako i snabdevanje.

Na ovu opasnost je ukazao nemački virolog Kristijan Drosten, koji je nedavno upozorio da će omikron soj dovesti do masovnog bolovanja zaposlenih, a tako i među važnim grupama zaposlenih.

I u Austriji računaju da će omikron dovesti do masivnog rasta broja lica na bolovanju i tako ugroziti kritičnu infrastrukturu. Bolnice, hitna pomoć, policija, snabdevanje vodom, strujom sve bi to moglo biti ugroženo zbog oboljenja zaposlenih.

Komandant službe hitne pomoći Crvenog krsta Austrije Geri Fojtik polazi od toga da bi jedna trećina radne snage mogla ispasti iz sistema zbog infekcije omikron sojem.

Prema njegovim rečima narednih dana moraju biti sprovedene pripreme na svim nivoima, kako bi se dobro prošlo kroz prvi kvartal. Austrija se, smatra on, mora pripremiti na scenario u kojem bi usluge bile ograničene.

Snabdevači strujom i vodom, ali i mobilni operater A1 počeli su već sa izolacijom radnih timova, stvaranju mikrotimova u kritičnim oblastima, te i pripremanju pula rezervne radne snage.

Prema pisanju bečkog dnevnika "Standard" očekuje se i da bi moglo doći i do problema u snabdevanju namirnica. "Nalazimo se pre mogućom krizom snabdevanja, upozorio je predsednik Društva za krizno snabdevanje Herbert Saurug."

Video: Beč liči na porušeni mravinjak: Austrija broji sate do policijskog časa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari