• 0

Loši izgledi za vodećeg proizvođača rukavica: Akcije strmoglavo padaju

Top Glove je ranije ovog meseca prijavio neto profit od 185,7 miliona malezijskih ringita za kvartal koji je završio u novembru, što je pad od 92% u odnosu na isti period pre godinu dana

  • 0
rukavice

Foto: Freepik

Akcije kompanije Top Glove, najvećeg svetskog proizvođača medicinskih rukavica, izbrisale su veliki deo svojih dobitaka zabeleženih tokom pandemije kovida-19, jer analitičari postaju pesimističniji po pitanju izgleda te kompanije.

Akcije Top Glove-a na malezijskoj berzi su oslabile za više od 60% ove godine i zatvorile se na nivou od 2,20 malezijskih ringita (oko 0,52 dolara) u ponedeljak. To je 77% niže od rekordno visoke cene na zatvaranju akcija, dostignute 19. oktobra prošle godine, i za oko 0,70 ringita više od njene poslednje trgovane cene u 2019. - pre nego što se kovid proširio globalno.

Nekoliko analitičara je smanjilo rejting akcija. Najnoviji podaci pokazali su da je 11 od 23 analitičara Top Glove ocenilo kao "prodaju" ili "snažnu prodaju" - što je povećanje u odnosu na šest takvih ocena od pre mesec dana.

Top Glove je ranije ovog meseca prijavio neto profit od 185,7 miliona malezijskih ringita za kvartal koji je završio u novembru, što je pad od 92% u odnosu na isti period pre godinu dana. Kompanija je saopštila da je obim prodaje opao zbog povećane konkurencije i ponude, dok su prosečne prodajne cene pale u odnosu na prošlogodišnji vrhunac.

Nekoliko dana pre objavljivanja zarade, Top Glove je rekao da je dobio odobrenje akcionara za dvostruku primarnu kotaciju u Hongkongu, za koju očekuje da će biti završena početkom sledeće godine. Kompanija trenutno ima primarnu kotaciju u Maleziji i sekundarnu u Singapuru.

Analitičari su upozorili da bi listing u Hongkongu smanjio zaradu po akciji Top Glove-a. Takva zabrinutost doprinela je padu cene akcija ove godine, piše CNBC.

Video: Nebojša Matić o optimizaciji rada: Važan je dogovor, treba pustiti ljude da na miru rade svoj posao

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari