• 1

Od startapa do evropskog uspeha: Postoji veliki prostor za inovacije

Kako je advokatska kancelarija iz Beograda primenila koncept inovativnosti i osvojila jednu od najprestižnijih evropskih nagrada za advokaturu

  • 1
Bogdan Gecić, advokat

Foto: Zoran Petrović

Advokatura na našim prostorima već duže vreme nosi epitet konzervativne i nekreativne profesije, pa postoji veliki prostor za inovacije koje idu u korak sa privrednim trendovima. Primer kompanije koja je među prvima u Srbiji pokrenula koncept inovativne advokatske kancelarije je i Gecić Law, koja kontinuirano istražuje nove pravne oblasti i usluge koje odgovaraju modernom dobu u sferama ekologije, održivog razvoja, digitalizacije i kripto valuta. Inovativan pristup pružanju savetodavnih usluga u oblasti prava, prepoznao je i magazin "The Lawyer", jedna od najprestižnijih publikacija u oblasti prava, koji je nedavno ovu kancelariju proglasio najboljom u jugoistočnoj Evropi.

Bogdan Gecić, osnivač i partner kancelarije ističe da upravo inovativnost stvara konkurentsku prednost.

- U tržišnoj utakmici, nova ideja je ta koja stvara najveću dodatu vrednost. Privredna advokatura bi trebalo da prati ekonomski i tehnološki razvoj što nije uvek slučaj u našoj branši. Zato je nama inovativnost uvek na prvom mestu. Okrenuti smo ka pronalaženju rešenja, a ne prepreka. Za inovaciju je potrebno stalno učiti i stvarati, kako bismo mogli da damo rešenja na najnovije izazove u privredi, bilo da su to kriptovalute, ekološke tarife ili antidumping - ističe Gecić.

Prema njegovim rečima, teme koje su danas značajne do pre nekoliko godina nisu ni postojale. Primeri su održivi razvoj i zaštita životne sredine, ali i digitalna imovina i kontrola državne pomoći. U tom duhu su nedavno osnovali novu pravnu oblast ESG (Environmental, Social, Governance).

Biti više puta najbolji među velikima ogromna čast

Prošle godine kancelarija Gecić Law osvojila je nagradu "Najbolja advokatska kancelarija Istočne Evrope i Balkana". U više navrata nominovana je i u kategoriji „Najbolji evropski tim za pravo konkurencije“, u kojoj je 2019. godine bila vicešampion, takmičeći se sa najpoznatijim imenima evropske advokature u ovoj oblasti. Gecić Law se ističe i po tome što ima najveći tim za pravo konkurencije u regionu. Jedina su regionalna kancelarija koja je zastupala klijente pred međunarodnim institucijama kao što su Evropska komisija, Energetska zajednica, ECAA (Otvoreno nebo) i CEFTA.

- Naš region nije izolovano ostrvo već je usko povezan sa Evropom i svetom. Sva ta trgovina se bazira na pravilima i naša dodata vrednost je što smo pouzdan saveznik u navigaciji kroz ta nedovoljno poznata i često kompleksna pitanja. Na ovaj način gradimo poverenje i dugoročne odnose. Ono po čemu se razlikujemo od ostalih jeste to što pravne savete sagledavamo kroz prizmu prava EU i međunarodne trgovine koje se u regionu primenjuje kroz Sporazume o stabilizaciji i pridruživanju i druge sporazume. Naša inovativnost se ogleda i u pristupu društvenoj odgovornosti. Redovnim učešćem u filantropskim aktivnostima i stipendiranjem studenata Gecić Law nastoji da doprinese društvu u kom posluje - dodaje Gecić.

Veliko priznanje koje su nedavno dobili, kako ističe, jasan je pokazatelj da predani rad i vrednosti za koje se zalažu – meritokratija, inovacija, integritet i filantropija – vode ka stalnim uspesima i zavređuju poštovanje vrha međunarodne pravne struke. Obrazlažući svoju odluku, predstavnici elitnog žirija magazina "The Lawyer", koji čine vrhunski stručnjaci iz najvećih kompanija širom sveta, kao što su Starbaks, GSK, Mitsubiši i Hugo Bos, istakli su dugoročni rast, značaj predmeta na kojima ova advokatska kancelarija uspešno radi, kao i njen inovativan pristup pružanju savetodavnih usluga u oblasti prava.

Od startapa do uspešne advokatske kancelarije

 

Regionalno liderstvo

Gecić Law svoj pravni doprinos pruža na najistaknutijim predmetima širom regiona, savetujući vodeće domaće i internacionalne kompanije. Time naša kancelarija pokazuje svoju sposobnost u rešavanju veoma kompleksnih i izuzetno osetljivih međunarodnih slučajeva.

Gecić Law je započeo kao startap, a danas beleži vrhunske uspehe u svojoj branši. Osim poslednjih priznanja, ova kancelarija i njeni advokati su visoko rangirani u više pravnih oblasti od strane elitnih direktorijuma The Legal 500 i Chambers and Partners, a jedina su regionalna advokatska kancelarija čiji su saveti preduzetnicima objavljivani u Forbsu.

- Prepoznali smo da će usvajanje tekovina evropskog prava predstavljati najveću pravnu revoluciju na ovim prostorima i tako se svrstali među pionire u svojoj branši. Shvatili smo da u našem regionu postoji puno prostora za preduzetništvo, za razliku od razvijenih pravnih tržišta koja su više statična. Vodila nas je zajednička vizija o stvaranju prave korporativne meritokratije posvećene najvišim standardima u advokatskoj praksi, i drago nam je što međunarodna pravna javnost kontinuirano prepoznaje vrednost našeg pristupa - zaključuje Gecić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepoznati Poznanik

    23. decembar 2021 | 13:52

    Bravoo Skolski moj dobri Bogi👏👏💪💪👌👌

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>