• 0

Najneobičniji konkurs za posao: Traže domara, upravnika i kralja

Morate biti posvećeni ovom poslu i voleti izolaciju, mir i tišinu

  • 0
kruna

Foto: Pixabay

Vlasti britanskog ostrva Pijela raspisale su jedan od najneobičnijih konkursa za posao na svetu. Traži se osoba koja će voditi restoran Ship Inn, a već ima iskustvo u vođenju ugostiteljskog objekta, voli izolaciju i samoću i da je spremna da prihvati titulu kralja.

Lošu stranu takvog posla predstavljaju neizvesne vremenske prilike, izolacija i dugi radni dani, ali istovremeno će novi radnik moći da uživa u čistom vazduhu i čarobnom pogledu na ptice, more, zalaske i izlaske sunca i biće potpuno izolovan od buke i gužve.

U oglasu stoji i da će, ima li osoba problema sa samopouzdanjem, u ovom slučaju biti svesna činjenice da je kralj, odnosno kraljica.

Džon Marfi, koji već 40 godina dovodi turiste na ostrvo, kaže da će osoba koja dobije posao morati biti izuzetno posvećena poverenom zadatku.

- Ne možete tek tako otići u prodavnicu kada ste na ostrvu. Morate biti posvećeni ovom poslu i voleti izolaciju, mir i tišinu. Malo je onih koji to mogu i žele - navodi.

Ostrvo Pijel je od poluostrva Furnes udaljeno samo kilometar, a do njega se stiže trajektom koji redovno vozi od aprila do septembra. Za neke čaroliju predstavlja njegova istorija, a za druge je to pab.

Na ostrvu su početkom 1300. godine redovnici opatije Furnes izgradili dvorac da bi odvratili škotske napadače.

Vlasti sada traže osobu koja će na ostrvu provesti deset godina, a trebalo bi da se useli u aprilu. Uz vođenje paba, odabrani kandidat moraće da upravlja ostrvom i održava ga.

Video: Bogata istorija i snažno prijateljstvo sa Srbima: Evo zašto morate da posetite Krf

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>