• 0

Dijamantska inovacija

Innocent Diamond - Lara Stefanović

  • 0
Innocent Diamonds

Foto: Vlastimir Ilić

Porodica Lare Stefanović se već šest generacija bavi proizvodnjom nakita. To joj je bio podstrek da u okvirima ove tradicionalne industrije pokuša da kreira nešto novo i drugačije. Tako je nastala zlatara Innocent Diamond, prva u regionu koja pravi ekološki i etički nakit.

- Ekološki dijamanti su hemijski, fizički i optički isti kao i dijamanti koji se kopaju iz zemlje. Jedina razlika je njihovo poreklo, odnosno proces proizvodnje gde se simuliraju prirodni uslovi u kojima dijamanti nastaju - ističe.

Lara se nadovezala na aktuelne tendencije tržišta da stvari nastaju bez uništavanja prirodnih resursa.

- Dizajn je naš, proizvodnja je naša, ali sami dijamanti rastu u laboratoriji u Kanadi. Najveći izazov je edukacija tržišta, da se ljudima objasni da to jeste pravi dijamant, samo bolji po naše okruženje“, govori. „Imam običaj da kažem da je ovo kao led, imate led u zamrznutom jezeru, imate led u zamrzivaču, na vama je da izaberete da li ćete ga napraviti ili uzeti iz prirode - dodaje.

Uvesti inovaciju u industriji koje se vekovima unazad gotovo uopšte ne menja predstavlja rizik za sebe, ali i podstrek da se u nečemu bude pionir, što je osnova inovativnog preduzetništva.

Stefanovićeva zaključuje kako je klijentima važna eko komponenta njenih proizvoda, kao i činjenica da su pristupačniji od tradicionalnih dijamanata.

Innocent Diamonds, Nenad Popović

Foto: Marko Đoković

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>