• 0

Pustoš pred praznike: Najpoznatiji trg ni ove godine neće privlačiti kupce božićnih poklona

Neke savezne države uvele stroža ograničenja

  • 0
Nemačka korona virus Foto: Tanjug/AP

Nemačke božićne pijace ili vašari su velika atrakcija za međunarodne turiste.

Zapravo, glavni gradovi u zemlji su domaćini nekog oblika Christkindlmarkt-a - praznične pijace na kojoj se prodaju božićni pokloni, kao i hrana i piće - od kraja novembra do početka januara.

Međutim, drugu godinu zaredom pandemija predstavlja izazov za gradske zvaničnike u Nemačkoj. Nekoliko saveznih država je ponovo ukinulo svoje velike božićne vašare, zbog porasta slučajeva zaraze kovidom, širom zemlje.

Oni koji su odlučili da ostanu otvoreni, rade pod više ograničenja, i uveli su stroga pravila ulaska za posetioce, koji moraju da pokažu svoj status vakcinacije ili dokaz o tome da su se nedavno oporavili od kovida-19.

Ta ograničenja su poznata kao "2G pravila", jer se odnose na ljude koji su vakcinisani (nem. geimpft) ili koji su preležali kovid (nem. genesen).

Dok su u Severnoj Rajni-Vestfaliji otvorene božićne pijace, nekoliko nemačkih država sa posebno visokom stopom zaraze, poput Bavarske i Saksonije, ove godine je potpuno zabranilo takvu vrstu "okupljanja". To je, recimo, slučaj u Minhenu, glavnom gradu Bavarske, koji je domaćin jednog od najpoznatijih nemačkih božićnih sajmova na svom glavnom trgu, Marienplatz.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>