• 2

Promena na čelu Er Srbije, odlazi Dankan Nejsmit

Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika

  • 2
Jirži Marek Foto: Air Serbia

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je Dankan Nejsmit, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, odlučio da se povuče iz ličnih razloga i da će karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji.

Jirži Marek, koji je u avio-kompaniji trenutno direktor za komercijalu i strategiju, biće imenovan za novog generalnog direktora 1. januara 2022. godine. Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine, navedeno je.

Kako je saopšteno, Er Srbija je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja.

Video: Simbol srpsko- američkog prijateljstva: Ovako izgleda novi aerodrom u Pranjanima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blazo

    23. decembar 2021 | 18:49

    Dok smo imali takve prijatelje i bilo je nesto od nas.Ovi komunisti nas posvadjase sa svima.

  • Aleksandar

    23. decembar 2021 | 17:52

    E on ce da nas usreci, stranci dobro razumeju i govore srpski

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>