• 1
 ≫ 

Potpisan Sporazum Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada o realizaciji dva velika projekta

 ≫ 

Zahvalivši predsedniku Miroviću na podršci, gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da je reč o projektima koji menjaju Novi Sad nabolje

  • 1
Studenti sa Igorom Mirovićem

Foto: Promo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas Sporazum o zajedničkom investiranju i realizaciji investicionih projekata.

Sporazumom je obuhvaćeno uređenje Almaškog kraja, važne srpske istorijske i ambijentalne celine, radi očuvanja njenog identiteta, kao i izgradnja pešačko-biciklističkog mosta i obnova objekata Petrovaradinske tvrđave sa podgrađem radi unapređenja kvaliteta života stanovnika i stvaranja novih turističkih, investicionih i privrednih potencijala.

„U drugoj polovini naredne godine počinju radovi na sveobuhvatnoj obnovi Almaškog kraja – najstarijeg dela Novog Sada. Cilj nam je da ga obnovimo, oživimo i udahnemo novi duh i da na taj način vratimo dug svima onima koji su obeležili deo naše istorije, koji su tu živeli i stvarali i čija imena nose ulice u tom kraju“, izjavio je Mirović istakavši da će radovi obuhvatiti uređenje više od 5,5 kilometara ulica, vodovoda, fasada, krovova, rasvete, uz nadzor arhitekata, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Udruženja „Almašani“ i javnosti.

On je rekao da će realizacija ovog projekta, ali i izgradnja pešačko-biciklističkog mosta i revitalizacija podgrađa Petrovaradinske tvrđave dati pečat šestogodišnjoj saradnji Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada koja je, kako je istakao, rezultirala mnogim značajnim projektima.

„Ovo su dva važna razvojna projekta za sve Novosađane. Dva velika simbola – simbola nasleđa, simbola starog Novog Sada, ali i poruka da možemo zajedno da stvaramo nove vrednosti i gradimo Novi Sad onako kako to njegovi građani i zaslužuju“, rekao je Mirović.

Zahvalivši predsedniku Miroviću na podršci, gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da je reč o projektima koji menjaju Novi Sad nabolje.

„Sve ono o čemu smo maštali sublimirano je kroz ovaj sporazum, koji predstavlja kulminaciju svih naših planova i želja za dalji razvoj Novog Sada“, izjavio je Vučević.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    24. decembar 2021 | 13:43

    Most za Sremsku Kamenicu koji bi spjio grad sa Fruskogorskim koridorom niko vise i ne spominje a taj pesacki nam treba ko trece oko u glavi, samo bacanje para

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>