• 1

Ivan Stojanović: Nudimo "ključ u ruke“ za prelazak na novi model fiskalizacije

Svim biznis korisnicima nudimo kompletno rešenje, kaže Ivan Stojanović, direktor marketinga i prodaje za poslovne korisnike u Telenoru.

  • 1
telenor

e-Kasa/ Foto; Ivan Zupanc

Proces prelaska na novi model fiskalizacije uveliko traje. Prema planu Ministarstva finansija, tranzicioni period počeo je 1. novembra, a predviđeno je da do 30. aprila 2022. gotovo svi pravni subjekti pređu na ovaj model.

Šta tačno podrazumeva novi model fiskalizacije i šta korisnici treba da urade, pitali smo Ivana Stojanovića, direktora marketinga i prodaje za poslovne korisnike u kompaniji Telenor.

Zašto se Telenor uključio u proces fiskalizacije?

- Novi model fiskalizacije podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja (e-Kase), putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom, a informacije o svakoj transakciji će se prosleđivati Poreskoj upravi u realnom vremenu. QR kod na svakom računu podrazumeva da kupci proizvoda, odnosno korisnici usluga, mogu da provere da li je njihov račun izdat u skladu sa zakonom - objašnjava Stojanović.

Telenor pruža snažnu podršku novom modelu fiskalizacije jer smatramo da će digitalizacija privrede značajno doprineti njenom razvoju i stvaranju povoljnije ekonomske klime. Želimo da edukujemo tržište i pomognemo svim poslovnim korisnicima da na što jednostavniji način pređu na novi model fiskalizacije. Zato smo pripremili i nudimo „ključ u ruke“ - sveobuhvatno rešenje koje im omogućava da ceo proces završe na jednom mestu.

telenor

Ivan Stojanović/ Foto: Privatna arhiva

Pojasnite nam, šta sve obuhvata vaša ponuda?

Naša ponuda ima tri segmenta:

Prvo, nudimo sertifikovano tehničko rešenje, e-Kasu najnovije generacije sa Android 10 sistemom. Na uređaju je instaliran kompletan fiskalni softverski paket. Biće obezbeđen i pristup Cloud portalu sa naprednim funkcionalnostima, na kome će se nalaziti i rezervna kopija podataka u slučaju kvara. Takođe, u uređaju će se nalaziti SIM kartica sa neograničenim internet saobraćajem u najboljoj mreži na testu.

Drugo, korisnicima nudimo instalaciju opreme i edukaciju na njihovoj lokaciji, a na raspolaganju će imati korisničku i tehničku podršku koja je dostupna 24 sata dnevno širom Srbije. Nudimo i zamenu uređaja u slučaju kvara u roku od 24 časa.

Konačno, spremni smo da, bez dodatne naknade, pomognemo korisnicima i oko prikupljanja neophodne dokumentacije za fiskalizaciju, apliciranja za državnu subvenciju i podnošenja zahteva za dobijanje bezbednosnog elementa. Na ovaj način omogućavamo korisnicima da završe ceo proces na jednom mestu.

Da li korisnici mogu da koriste državne subvencije za kupovinu e-Kase u Telenoru?

Korisnici imaju mogućnost da uređaj plate jednokratno ili na 24 rate, gotovinom ili karticom. Državne subvencije za prelazak na novi model pokrivaju nabavku uređaja, dok će se na mesečnom nivou plaćati licenca, koja obuhvata softversko rešenje, korisničku i tehničku podršku, čuvanje podataka, nadogradnju softvera u slučaju mogućih zakonskih dopuna i Telenor SIM karticu sa neograničenim internetom. Sve informacije o našoj ponudi za poslovne korisnike, kao i obrazac za rezervaciju uređaja, nalaze se na našem veb-sajtu.

Zbog čega je potrebno da korisnici rezervišu uređaj?

Rezervacija uređaja je neophodna kako bi korisnici preduhitrili nestašice komponenti i izazove sa distribucijom na globalnom nivou. Apelujemo na korisnike da prijavom putem našeg veb-sajta blagovremeno rezervišu svoj uređaj i da ne čekaju poslednji trenutak. Svima koji se prijave putem našeg sajta garantujemo da ćemo im obezbediti kasu i pružiti svu potrebnu pomoć i podršku kako bi prešli na novi model fiskalizacije u zakonskom roku.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Optimista

    27. decembar 2021 | 10:30

    Zasto niko ne spominje da je za koriscenje novih kasa obavezno mesecno placanje 1800 dinara za koriscenje softvera? Taj trosak pre nije postojao.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>