• 2

Pivo, džin, ili kovid buster? Kafić smislio kako da poveća stopu vakcinacije

Ovaj potez koji je pokrenula ugostiteljska industrija nada se da će svi biti bezbedni tokom božićnih proslava

  • 2
Lepa devojka selfi mobilni kafić

Foto: Shutterstock

Jedan bar u Sofiji traži da se poveća niska stopa vakcinacije u Bugarskoj, a to rade tako što je trenutno omogućeno da se uz piće i vakcinišu.

Bar je svoj prostor pretovorio u Centar za vakcinaciju protiv COVID-19 uoči prazničnih okupljanja u prestonici Sofiji.

Ovaj potez koji je pokrenula ugostiteljska industrija nada se da će svi biti bezbedni tokom božićnih proslava ovog vikenda, pošto ova balkanska zemlja i dalje ima jednu od najnižih stopa vakcinacije i najveću stopu smrtnosti u svetu.

Ljudi koji su voljni da dobiju vakcinu, ili samo više informacija o COVID-19 – mogu to da urade u vanbolničkom okruženju dok uživaju u sniženim pićima u malom preduzeću u bugarskoj prestonici.

Preslava Karadžova je jedna od mnogih koji su izabrali da se vakcinišu ovde kako bi zaštitili svoju porodicu i prijatelje tokom praznične sezone.

„Mislim da je to odlična ideja. Mnogo je udobnije, mnogo prijatnije. Doktori i medicinske sestre su divni. Tako da, da, svakako bih to preporučila“, rekla je ona.

Organizator događaja Ivan Landžev kaže da je ovo mali "božićni poklon" medicinskim ustanovama, jer se ispred inicijative nadaju da će pomoći bolnicama i centrima za vakcinaciju u njihovoj ne tako uspešnoj kampanji vakcinacije.

"Bugarskoj je očajnički potrebna konstruktivna kampanja vakcinacije. To je ono što mi ovde pokušavamo da uradimo. Pokušavamo da im pomognemo jer do sada nije bilo potpuno organizovane, ujedinjene kampanje koja dolazi od državnih institucija", objasnio je.

"Mislim da govorim u ime svih nas, ovo je prvi put da se ceo svet suočava sa istim problemom. Svi moramo da se nosimo sa istom situacijom“, rekao je Landžev.

Samo 27,3 odsto Bugara je potpuno vakcinisano.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    24. decembar 2021 | 17:01

    Jel i poradjaju uz viski e dotakla je dno danasnja medicina

  • Marija P.

    25. decembar 2021 | 17:33

    Ja cu se vakcinisati ako mi plate reprogram na porez. Alkohol i vakcina ne idu zajedno! Porez i vakcina, idu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>