• 31

Izračunali smo kako da spojite slobodne dane i napravite 10 dana odmora za praznike

Našom računicom došli smo i do 10 spojenih slobodnih dana, a da ukradete samo 3 regularnih od odmora, naravno uz potencijalni dogovor

  • 31
Nova Godina, slobodni dani, kalendar, praznik

Foto: Shutterstock

Bliži nam se nova godina, i mnogi već razmišljaju o tome kako da spoje što više slobodnih dana tokom praznika. Ovo se posebno odnosi na one koji su malo ili nisu uopšte odmarali tokom prethodnih meseci. A to je i bila činjenica jer se privreda trudila da se sačuva od korone, ali neretko je veliki teret prenet baš na radnike.

Podsetimo, prvi neradni dani 2022. "padaju" za Novu godinu i Božić, a sada smo dobili i ceo kalendar državnih i verskih praznika.

Kako smo završili sa ovom godinom kada je reč o praznicima, mi vam dajemo određene ideje kako možete da iskombinujete dane, i da napravite sebi mini odmor. Naravno, u dogovoru sa vašim kolegama i poslodavcem.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Tako smo dobili slobodan ponedeljak 3. januar.

Evo kako izgleda kalendar neradnih dana u Srbiji za početak godine:

1, 2. i 3. januar (subota-ponedeljak) – Nova godina

7. januar (petak) – Božić

Možete na primer da tražite odmor 4, 5 i 6 januar, tako da spojeno dobijete 10 dana mini odmora. To bi bila prva vartijanta. U ovom slučaju i produženi vikend je dobra solucija, jer "ne kradete" mnogo od radnih dana.

U drugoj varijati savetujemo, ako vam je ostalo nešto od starog odmora, tražite 4 od početka nedelje do 01 01. i ovo što smo nabrojali, tako da od 5 dana odmora produžite i na dve nedelje.

Mi smo vam dali neke ideje, a to tada, sigurni smo, naći ćete svoju računicu.

Bilo da putujete za praznike ili ostajete u svom mestu, još jednom apelujemo da budete savesni, poštujete sve propisane mere i čuvate svoje, i zdravlje svojih porodica.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    25. decembar 2021 | 13:56

    Pitao sam gazdu..... i dobio sam otkaz 😂

  • Šilja

    25. decembar 2021 | 13:55

    To važi za što bi neki rekli JAVNI SEKTOR. A ja što radim kod privatnika i nemam praznike. Sve se radi. Čak i za doček se radi. Eeee.

  • Danilo

    25. decembar 2021 | 14:26

    Bogatstvo se ne meri po količini novca već slobodnog vremena.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>