• 58
 ≫ 

Čaj 350, gazirani sok 330 dinara, a dodatno plaćate i šlag: Još jedan račun s Kopaonika kruži mrežom

 ≫ 

Ako želite kilogram pastrmke na žaru, za to zadovoljstvo ćete morati da izdvojite 3.500 dinara

  • 58
cena caja Kopaonik planina sneg skijasi odmor kafic

Foto: Shutterstock, Pixabay, Twitter/poludomacica

Sećate se naše priče o paprenim cenama ćevapa (roštilja), i generalno cena hrane i pića na Kopaoniku? Ta saga se nastavlja. Naime, sve više građana Srbije priča o visokim cenama i na društvenim mrežama deli fotografije računa i jelovnika iz kafića/restorana.

Na teritoriji naše zemlje, Kopaonik je verovatno omiljena planina skijaša, što je vremenom dovelo do toga da izgradi specifičnu reputaciju. I ove godine, na Kopaoniku zatičemo popularne lokale, ljubazno osoblje, "spremne" staze, kao i brojne turiste, skijaše, ali i jake cene.

Negde početkom ski sezone analizirali smo cene u jednom lokalu koji posebno vole aktivni skijaši, i mogli da zaključimo da ćete nekoliko pića uglavnom platiti kao čitav ručak za tri, četiri osobe u određenim restoranima u Beogradu - koji takođe drži jake cene.

Podsećamo, gotova jela prelaze cifru od 800 dinara, dok je pasulj sa rebrima skoro 900, a prebranac sa kobasicom maltene 1.000 dinara. Porcija jagnjetine ispod sača je 1.800, dok je teletina nešto povoljnija. Komad gibanice je 370, a kiselo mleko 250 dinara.

Kada je reč o jelima sa roštilja, osim popularnih ćevapa (s kajmakom ili bez njega), i pljeskavica od 250 grama ima sličnu cenu - 1.100 dinara. Dimljena vešalica je oko 1.300, a domaća kobasica čak 1.400 dinara (250 grama mesa).

Iznenađenje su i cene nekih pića. Čaj je skoro 300 dinara, kao i kapućino. Kuvana rakija je oko 350 dinara, a dunjevača je, recimo, skoro 400 RSD. A kada smo kod čaja, jedna korisnica Tvitera je podelila fotografiju računa, uz komentar da je "čaj 350 dinara", s akcentom da je u pitanju "vrela voda".

Ceo račun je koštao skoro 2.500 dinara. Zanimljivo je da se i šlag doplaćuje - 30 dinara.

S druge strane, Beograđanka M. K. (50) nam kaže kako je upravo na Kopaoniku nedavno tri pića platila 1.000 dinara. "Ovde nas četvoro odraslih ode na ručak, poručimo miks roštilja, uz pomfrit, lepinje, salate i pića, i sve skupa nas košta 3.000 dinara. Restoran pritom divan, hrana vrhunska", dodaje.

Zaključak ljudi je i da kafići popularni kod skijaša imaju naročito visoke cene, a možemo primetiti da su u gotovo svim brvnarama na Kopaoniku cene iste - konkurentne.

Možda niste od onih koji će poručiti ribu na Kopaoniku, ali kako je i dalje vreme posta, nije na odmet da znate i te cene. Porcija stek lososa na žaru je 2.300 dinara, dok je kilogram pastrmke na žaru - 3.500 dinara. Sendvič je oko 400 dinara, što u poređenju sa čajem od 350 dinara - deluje pristupačno.

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Milovanović

    26. decembar 2021 | 11:05

    Restoran u nekom selu u vukoje*ini jeftiniji je nego onaj u prigradskom naselju, ovaj je jeftiniji nego neki u predgradju, ovaj od onog u ulicici u gradu, ovaj od onog u centru grada, ovaj od onog fensi u centru pesacke zone npr, a taj je jeftiniji od onog na Kopaoniku.. To je sve savrseno logicno, ne vidim gde je tu nestao razum? Skijanje je jako skuo sport, oprema je skupa, smestaj je skup na Kopu, a caj i sok daj da platimo 100 dinara jer to je kuvana voda? Pa sto ne skuvate vodu u apartmanu? Bas me zanima da li je kolac u hotelu Moskva skuplji nego u poslasticari u Svilajncu, hmmm, neverovatno?

  • Emmilia

    26. decembar 2021 | 10:54

    Kopaonik je oduvek bio proseljačeno skijalište za pokondirene turiste i treće razredne skijaše.

  • Luka

    26. decembar 2021 | 10:56

    Pa ko ih tera da idu na zimovanje?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>