• 1

"Doživeo nezgodu na poslu, kada je ujutru pao na putu do svoje kućne kancelarije": Sud doneo odluku

Ostaje nepoznato da li je neimenovani muškarac iz Nemačke radio od kuće zbog pandemije ili je to dugogodišnja praksa

  • 1
rad od kuće

Foto: Freepik

Možda zvuči prilično nejasno, ali i to se dešava. Sud u Nemačkoj je, naime, doneo presudu u korist jednog muškarca koji se povredio - hodajući po kući, od kreveta do radnog stola.

Dok je hodao spiralnim stepenicama koje spajaju sobe, okliznuo se, pao i povredio leđa.

Dva niža suda, doduše, nije uspeo da uveri da se ovakva vrsta povrede može tumačiti kao "povreda na radu", odnosno "na putu do posla", ali je Viši savezni socijalni sud rekao da se "prvo jutarnje putovanje od kreveta do kućne kancelarije tretira kao put do posla, za šta je predviđeno osiguranje".

U presudi se, takođe, dodaje kako je radnik "doživeo nezgodu na poslu, kada je ujutru pao na putu do svoje kućne kancelarije". Ostaje nepoznato da li je neimenovani muškarac radio od kuće zbog pandemije ili je to dugogodišnja praksa.

Sve u svemu, presuda kaže da se zakon primenjuje na radna mesta na daljinu, a to su "kompjuterske radne stanice koje poslodavac trajno postavlja u privatnom posedu zaposlenih".

Video: Posle 8 godina napustila poziciju generalnog menadžera i započela sopstveni biznis

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. decembar 2021 | 15:43

    Ko je dobar sa sudijama ,to jes da ima jaku vezu taj moze da naplati sta hoce ,obicno je to dil sudije i ostecenog,moze da se zivi od toga😉

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>