• 0

Auto-moto savez Srbije svečano obeležio vek postojanja

Veliki broj visokih zvaničnika, gostiju iz zemlje i inostranstva, okupio se sinoć u Belexpo centru u Beogradu u čast obeležavanja jubileja Auto-moto saveza Srbije - jedinog nacionalnog udruženja građana i vozača, koje već 100 godina pruža oslonac i zaštitu vozačima u zemlji i Evropi

  • 0
Milan Nikolić, Vanja Udovičić, Muhamed Ben Sulajem i Dejan Stojić, AMSS

Foto: Milan Vojvodić

Uz spektakularan program i prisustvo više od 250 zvanica, na ovoj svečanosti prikazan je impresivan rad i napredak Saveza kroz čitav vek postojanja.

Predsednik AMSS-a Dejan Stojić zahvalio se svima koji su došli da uveličaju ovaj događaj:

-Ovo veče je veliko priznanje za sve one koji su čitav vek delili početni entuzijazam naših osnivača, našu viziju i želju za postizanjem rezultata. Svaka ideja i poslovni uspeh koji smo zajednički realizovali davali su dodatno ubrzanje našoj vožnji kroz istoriju saobraćaja Srbije. Za naše trajanje zaslužne su i brojne institucije Republike Srbije i domaći i inostrani poslovni partneri sa kojima smo zajedno unapređivali mobilnost naših građana - izjavio je Stojić.

Dejan Stojić, AMSS

Foto: Milan Vojvodić

-Sto godina nam vozači iz Srbije i Evrope ukazuju bezrezervno poverenje, što nas obavezuje da ostanemo odgovorni, inovativni i posvećeni u misiji sigurnijeg drumskog saobraćaja. Prerasli smo odavno svoje okvire i kroz novoosnovane kompanije, kao što su AMS Osiguranje i Centar za motorna vozila, nudimo građanima dodatnu sigurnost i stručnu podršku. Posebno smo ponosni na naš budni broj 1987 - simbol brige o vozačima, iza koga donanonoćno dežuraju stotine naših zaposlenih, kao i na edukativnu akciju "Šta znaš o saobraćaju" kroz koju godišnje prođe više od 300.000 osnovaca. Merilo našeg uspeha jeste vaše poverenje i težićemo da tako ostane i u narednom periodu - istakao je generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić.

-Čestitam svima koji su svojim radom ostavili značajan trag i učestvovali u građenju ove svetski priznate organzacije - rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i poželeo domaćinima da i u narednom periodu pomeraju granice i budu, kao i do sada, ponos naše zemlje.

-AMSS je istaknuti član FIA i vaše angažovanje je ključno za dalje unapređenje auto sporta na ovim prostorima i uveravamo vas da imate našu veliku podršku za buduće planove - poručio je novoimenovani predsednik Svetske automobilske federacije FIA, Muhamed Ben Sulajem, čije prisustvo pokazuje koliko je rad AMSS-a priznat u svetskim okvirima.

Daleke 1921. godine grupa vizionara osnovala je prvi auto-klub u Srbiji, udruženje koje će zadovoljavati potrebe i rešavati probleme u tom trenutku, sasvim nove grupe građana – vozača. Preko prvih obuka za vozače u Srbiji kroz otvaranje auto-škola, organizacije prvih takmičenja u automobilizmu još pre Drugog svetskog rata, do pružanja pomoći na putu i servisnih informacija svim građanima o stanju na putevima putem linije (1)987 pokrenute još 80ih godina prošlog veka, AMSS je postao vodeći nosilac razvoja mobilnosti građana, saobraćaja i auto-moto sporta u Srbiji. Danas, to je moderna poslovna organizacija kojoj poverenje ukazuje preko 100 hiljada članova i koja svojim širokim spektrom delatnosti nastavlja da servisira potrebe i unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>