• 0

Ovo je nova hit destinacija u našem komšiluku: "Traži se sve, a cene samo rastu"

Vlasnik najveće agencije za nekretnine iz Rijeke napominje da su pre pandemije prodavali desetak nekretnina u godini, a sada prodaju 50

  • 0
Selo Fužine, Hrvatska Foto: Shutterstock

Samo dva kilometra od jezera Bajer, u Fužinama (Hrvatska), prodaju se četiri građevinske parcele. Vlasnica ih je kupila pre 20 godina, a svaka ima više od 1.000 kvadrata.

Cena po kvadratu je tada bila evro i po.

- Sada je ovde i put, i priključak za vodu i struju, pa cena iznosi 75 evra po kvadratu, s tim što bih sada dala božićni popust do Nove godine, po ceni od 65, 60 evra - kaže vlasnica zemljišta, Renata Juričić, a piše RTL.

Pre korone, najveći iznos koji je dobila bio je 37 evra za metar kvadratni. Inače, prodaje i kompleks od čak 22.000 kvadrata. Upita je mnogo.

Načelnik Opštine Fužine, David Breglovac, kaže da su cene skočile i dodaje da ga "to veseli, jer dokazuje da je zemljište isto vredno kao i na moru, te ne zna zašto je uvek postojala ta neka razlika".

Vlasnik najveće agencije za nekretnine iz Rijeke, Branko Papeš, napominje da su pre pandemije u Gorskom Kotaru prodavali desetak nekretnina u godini dana, a sada prodaju 50.

- Traži se sve, od malih zemljišta za izgradnju vikendica, preko apartmana, do gotove kuće, i evo možemo reći da mi prodajemo nekretnine od 15, 20 hiljada evra pa do preko 50.000 evra - dodaje Papeš.

One koje su jeftinije uglavnom zahtevaju ozbiljno renoviranje. A nakon toga, većina bude neprepoznatljiva. Upravo to se dogodilo i sa bajkovitom kućom, izgrađenom uz Nacionalni park Risnjak. Vlasnici su s Krka, a nadaju se da će im se investicija isplatiti za najviše 10 godina.

- Kupili smo vikendicu iz 80-ih godina, adaptirali je i napravili kuću sa 5 zvezdica - kaže vlasnica, Tatjana Isaković. Alen Isaković ističe da su objekat uspeli da srede za nekih sedam meseci, te da je vrednost objekta sada veća pet puta.

Video: Otkazano na desetine letova zbog omikron soja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>