• 1

Da li je 1.000 evra dovoljno dobar motiv? Rimac daje toliko onome ko mu nađe radnika

Imate li nekog za preporuku?

  • 1
Mate Rimac

Mate Rimac / Foto: Profimedia/DENIS LOVROVIC/AFP

Mate Rimac, hrvatski preduzetnik i inovator,  traži nove radnike, a kandidate traži putem preporuka. Može da ih preporuči bilo ko.

Svako ko uputi na kandidata kojeg na kraju zaposle u Rimcu dobiće nagradu od 1.000 evra – bez obzira na to je li zaposlen u Rimac Grupi ili ne.

"Kako širimo rad na projektima za mnoge globalne automobilske kompanije, širimo se i na svim nivoima.  Svako ko uputi kandidata kojeg na kraju zaposlimo biće nagrađen s 1.000 evra (bruto) – bez obzira na to jeste li zaposleni u Rimac Grupi ili ne", napisao je Mate Rimac na Fejsbuku.

Traže iskusne stručnjake za nabavku i logistiku koji mogu da preuzmu odgovornost za velike projekte.

"Upravljanje zahtevima tako složenih projekata nije za početnike pa vas molimo da ne gubite svoje i naše vreme preporukama za nekvalifikovane ljude", zaključio je Rimac u svojoj objavi.

On nije jedini preduzetnik koji je u problemu s radnom snagom. Podsetimo, sagovornici Telegraf Biznisa koji posluju u regionu više puta su nam isticali da ne mogu da nađu kadar, a da zbog toga idu u akvizije manjih kompanija - da dobiju ljude, a ne firmu. 

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    29. decembar 2021 | 11:39

    Mi smo naše obrazovanje odavno uništili tako da ovde takve ljude nećeš naći sigurno

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>