• 1

"Najlepša čestitka privredi": Unija poslodavaca pozdravlja preporuku o jedinstvenoj ceni struje

U zaključku koji je donela Vlada Srbije preporučeno je Elektroprivredi Srbije da preduzećima, kojima ističe ugovor o snabdevanju, ponudi električnu energiju po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni

  • 1
Struja, računi

Foto: Shutterstock

Unija poslodavaca Srbije podržava preporuku koju je Vlada Srbije uputila EPS-u, o jedinstvenoj ceni struje za preduzeća do 30. juna 2022. godine.

Zaključak Vlade Srbije, zapravo je prihvatanje inicijative za postepeno poskupljenje električne energije, koju je Unija poslodavaca uputila u ime privrede, a preko Socijalno-ekonomskog saveta Srbije.

Ovakav stav pokazuje da je Vlada Srbije razumela apel privrede i upozorenje da će naglo poskupljenje struje onemogućiti rad jednog broja preduzeća, ugroziti profitabilnost drugog dela firmi, a na kraju - da će se bez ikakve dileme odraziti na skok cena finalnih proizvoda i usluga, a time i na standard svih građana, navodi se u saopštenju Unije.

U zaključku koji je donela Vlada Srbije preporučeno je Elektroprivredi Srbije da preduzećima, kojima ističe ugovor o snabdevanju, ponudi električnu energiju po jedinstvenoj nepromenjenoj ceni od 75 evra za megavatčas (bez PDV-a) za period do 30. juna 2022.

Takođe je preporučeno da kupcima električne enrgije, koji po ugovoru imaju višu cenu od navedene, EPS ponudi izmenu ugovora u pogledu cene i perioda važenja, počev od 1. januara 2022.

Pružajući podršku zaključku Vlade Srbije, kojim je data značajna podrška privrednim subjektima, Unija poslodavaca očekuje da i ubuduće bude uključena u razgovore o ceni energenata za preduzeća.

Unija veruje da će EPS uvažiti preporuku Vlade, kao i da će ubuduće politiku cena prema privredi voditi uz konsultovanje reprezentativne organizacije poslodavaca, naravno, vodeći računa i o održivom poslovanju svog preduzeća, dodaje se dalje u saopštenju.

Video: Nemanja je za samo dve godine postao preduzetnik, a nekada je bio konobar

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan s

    30. decembar 2021 | 14:20

    Vratite vi nama Elektrovojvodinu, a da li će EV uvoziti struju iz Srbije ili Rumunije me savršeno ne zanima. Danas OPET dva sata bez struje, a dan je tek počeo.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>