• 5

I IKEA diže cene: "Nažalost, morali smo to da uradimo"

I kupci u regionu požalili su se na društvenim mrežama da su prethodnog vikenda uočili veće cene

  • 5
Ikea

Foto: Pixabay

Ikea je povećala cenu svog nameštaja i do 50 odsto, što obrazlaže povećanjem troškova u lancu sanbdevanja zbgo Covid-19.

Nakon što su se kupci širom Evrope požalili da su cene posle Božića naglo porasle, Ikea je rekla da više nije bila u stanju da apsorbuje povećane troškove.

Portparol Ikee objavio je na Tviteru: "Nažalost, došlo je do značajnog povećanja troškova u celom lancu snabdevanja, uključujući sirovine, transport i logistiku. Kako to još uvek traje, morali smo da povećamo cene mnogih naših proizvoda".

Ikea je potvrdila da je kompanija podigla cene u više zemalja.

- Od početka pandemije, Ikea je uspela da apsorbuje značajno povećanje troškova u celom lancu, zadržavajući cene što je moguće nižim i stabilnijim. Sada, kao i mnogi drugi trgovci, morali smo da podginemo cene kako bismo ublažili uticaj na poslovanje.

 

Povećanje cena varira, ali ostaje u skladu s onim što vidimo na globalnom nivou u Ikei, što je otprilike 9 posto prosečnog povećanja u različitim zemljama i asortimanima proizvoda".

I kupci u regionu, pa i Srbiji požalili su se na društvenim mrežama da su prethodnog vikenda uočili veće cene u ovom maloprodajnom lancu. 

Da li ste vi primetili promene? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>