• 0

Putin vladi: "Razmotrite zatvaranje rudnika uglja"

Radnici moraju da imaju bolje uslove

  • 0
ugalj Foto: Freepik

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je vladi da razmotri trajno zatvaranje rudnika uglja sa visokim rizikom od nesreća, pokazuje dokument o predsedničkim instrukcijama sa sastanka o situaciji u regionu uglja Kuzbas.

Sastanak je održan u decembru, posle novembarske nesreće u rudniku uglja Listvjažnaja u Kemerovskoj oblasti, u kojoj je poginula 51 osoba, uključujući pet spasilaca.

Ruska agencija dodaje da su pokrenuta dva krivična postupka zbog nepoštovanja bezbednosnih standarda i nemara koji su uzrokovali pogibiju rudara u tom rudniku.

„Preduzeti neophodne mere (na osnovu rezultata razgovora sa sindikatima i drugim zainteresovanim organizacijama) koje će omogućiti dosledno zatvaranje rudnika uglja sa visokim rizikom od havarije (uzimajući u obzir analizu o efektima deaktiviranja rudnika na privrednu i društvenu sferu)“, navodi se u dokumentu s predsedničkim instrukcijama.

Ruskoj vladi je takođe naloženo da do 1. maja ove godine razmotri pitanja za unapređenje bezbednosti u rudarskoj industriji i poboljšanje uslova rada u rudnicima uglja, piše u dokumentu.

Video: Visoke mere obezbeđenja i predostrožnosti: Evo kroz šta prolaze novinari pred susret sa Putinom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>