• 0

Vlasnik "milka" čokolade kupio kompaniju koja pravi 7 Days

Chipitini proizvodi već stižu do dve milijarde potrošača u preko 50 zemalja

  • 0
Milka čokolada Foto: Shutterstock

Mondelez International završio je preuzimanje kompanije Chipita Global S.A., lidera u kategoriji kroasana i grickalica od testa u centralnoj i istočnoj Evropi koji beleži visoku stopu rasta.

Ova kupovina će kompaniji Mondelēz International omogućiti da ponudi širok asortiman proizvoda od testa u Evropi i tako zadovolji sve veću potražnju potrošača u ovom segmentu. Takođe, otvara velike mogućnosti za inovacije jer objedinjuje legendarne brendove Mondelēz Internationala kao što su Cadbury i Milka sa omiljenim brendovima kroasana i grickalica od testa kompanije Chipita Global S. kao što je 7 Days.

Chipitini proizvodi već stižu do dve milijarde potrošača u preko 50 zemalja.

Prelazni menadžerski tim će od danas upravljati poslovanjem Chipite i raditi na procesu integracije, koji će biti završen tokom 2022. godine. Na čelu ovog tima, koji čine iskusni lideri Mondelēz Internationala i postojeći lideri Chipite Global S.A., biće Ivo Najdenov, koji već skoro 20 godina radi u Mondelēz Internationalu širom jugoistočne Evrope. Ivo poseduje raznovrsno ekspertsko znanje stečeno tokom duge karijere u sektoru hrane i grickalica u i van Mondelēz Internationala.

Video: Brzo, lako, jeftino: Za ovaj recept vam trebaju tost, čokolada i tiganj, a ukus je neprocenjiv

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>