• 0

Tužio supermarket jer ga nisu pustili unutra bez maske: Ovo je epilog

Tvrdio je da mu nošenje maske izaziva anksioznost

  • 0
FFP2 maska, koronavirus, supermarket, prodavnica, ljudi

Foto: Tanjug/AP

Kupac jedne prodavnice u Dablinu izgubio je tužbu da je diskriminisan nakon što mu je prošle godine odbijen ulazak u radnju jer nije nosio masku.

Komisija za odnose na radnom mestu odlučila je da prodavnica Costcutter nije diskriminisala Entonija Litla nakon što je od njega zahtevala da nosi masku za lice pre nego što mu je dozvolila da uđe u prostorije.

Gospodin Litl je tvrdio da je bio diskriminisan na osnovu invaliditeta prema Zakonu o jednakom statusu jer je patio od klaustofobije koja je bila izazvana nošenjem maske.

Rekao je da mu je pokrivanje lica izazvalo anksioznost. Litl je takođe optužio prodavnicu Costcutter da mu nije obezbedila odgovarajući boravak.

On je rekao da ga je član osoblja zamolio da stavi masku kada je ušao u radnju da kupi mleko, uprkos tome što je objasnio da je toga „oslobođen“.

Zaposleni ga je zatim zamolio da sačeka napolju kako bi razgovarao sa menadžerom. Menadžer ga je obavestio da će morati da nosi masku ili da pruži dokaz o svom izuzeću od nošenja maske pre nego što mu bude dozvoljeno da uđe u radnju.

Litl je pak tvrdio da ne mora ništa da dokazuje. Sud misli drugačije.

Video: Da li biste ovo nosili: Maske protiv korone od riblje kože, punjene ovčjom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>