• 3

Prodat je i Glovo: Šta to znači za tržište dostave u Srbiji, menja li se brend

Glovo će dobiti 250 miliona, u nekoliko tranši

  • 3
Glovo

Foto: Glovo/Promo

Nemačka kompanija za dostavu hrane Delivery Hero kupila je 39,4 odsto udela u španskoj aplikaciji za dostavu Glovo.

Kompanija trenutno ima 43,8 odsto akcija Glova, što znači da je, uz ovih 39,4 odsto, postala većinski vlasnik jedne od najpoznatijih kompanija za dostavu hrane.

Proveravali smo šta to znači za tržište Srbije.

- Delivery Hero i Glovo se međusobno dopunjuju svojom dubokom stručnošću u isporuci i geografskom pokrivenošću. Ove dve kompanije imaju zajedničku viziju za industriju dostave i snažno veruju u quick commerce – oblast koju ćemo zajedno nastaviti da unapređujemo - rekli su za Telegraf Biznis u Glovo Srbija.

Kako nam dalje navode, vezi sa transakcijom, Delivery Hero se obavezao da će obezbediti povratno finansiranje do približno 250 miliona evra Glovu, u nekoliko tranši, tokom 2022.

- Stoga će, zajedno sa Delivery Hero, Glovo koristiti zajedničku tehnologiju za dalje poboljšanje efikasnosti, ubrzanje razvoja proizvoda i nastavak ulaganja u naše timove - pojašnjavaju za naš portal.

Delivery Hero i Glovo su takođe osnivači projekta European Purpose Project i predvode evropski diskurs o budućnosti rada platforme.

Da li će se menjati ime brenda?

 

Ova transakcija trebalo bi od Glova da napravi komapniju vrednu 2,3 milijarde evra. Kako se ističe, Glovo će nastaviti da posluje pod svojim postojećim brendom i platformom.

Očekuje se da će posao biti zatvoren u drugom kvartalu 2022. godine, u zavisnosti od relevantnih regulatornih odobrenja.

- Glovo će nastaviti da radi kao i do sada, pod našim postojećim brendom i platformom, pod trenutnim menadžerskim timom koji predvode naša dva osnivača. Quick commerce će i dalje biti ključna investicija za kompaniju - potvrdili su za Telegraf Biznis.

- Delivery Hero će nastaviti da podržava Glovo kako bi bio omiljena platforma za naše korisnike i nastaviće da ulaže u inovativne inicijative koje gradimo - dodaju.

Glovo

Printskrin: Telegraf

Glovo opslužuje više od 700 miliona ljudi

 

Oskar Pjer, izvršni direktor Glovo, izjavio je da potencijal ove kompanije neiskorišćen, te da će kompanija Delivery Gero biti partner koji odgovara ambicijama kompanije Glovo.

Pokrenuo sam Glovo 2015. odmah nakon fakulteta i smatram da je neverovatno kako tehnologija može da ima toliko uticaja za tako kratko vreme. Promenili smo način na koji milioni korisnika dobijaju svoje lokalne proizvode i upravljaju svojim vremenom. Stvaramo novu priliku za lokalne trgovce i pružamo mogućnosti zarade kuririma koji rade na našoj platformi. Sa tržištima koja pokrivamo danas, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi"

Delivery Hero – pionir u brzoj dostavi

 

Ovim povodom oglasio se Niklas Ostberg, izvršni direktor i suosnivač Delivery Hero.

“Nastavićemo da ulažemo u Glovov tim i proizvod i videćemo mnoge mogućnosti da dodatno unapredimo njihovo poslovanje uz pomoć naših resursa i stručnosti”.

Delivery Hero je vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, koja posluje u oko 50 zemalja širom Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Severne Afrike.

Ova kompanija osnovana je 2011. godine, a poznata je po brzoj dostavi. Cilj im je da kupcima donesu naručeno za deset do petnaest minuta.

Video: Anja je prošla ceo biznis pa prešla u konkurenciju: Kako je raditi s herojima današnjice?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    5. januar 2022 | 16:22

    Биће им ћао сад кад крене Мистер Донеси!

  • Nemanja

    5. januar 2022 | 13:14

    Opet Solak kupio ?

  • Voja

    5. januar 2022 | 23:53

    Posto smo u srbiji sve prodali cak i gaće mislim da je guzica sledeće sto se prodaje pamet u glavu i dupe uza zid¼

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>