• 0

Koliko smo struje uvezli, odakle dobijamo najviše? Sve možete da pratite i preko aplikacije

Reč je o aplikaciji koja vrši monitoring proizvodnje i potrošnje, uvoza i izvoza električne energije i mnoštva drugih parametara

  • 0
ems aplikacija Foto: Printscreen

U svetlu energetske krize koja vlada u svetu, građane sve više zanimaju detaljne informacije oko energenta i njihove cene. 

Ukoliko želite detaljnije da pratite stanje, postoji aplikacija za prikaz potrošnje i proizvodnje električne energije u Srbiji.

Reč je o aplikaciji koja vrši monitoring proizvodnje i potrošnje, uvoza i izvoza električne energije i mnoštva drugih parametara, funkcioniše u najboljem redu i dostupna je svima koji su zainteresovani da vide podatke.

EMS AD je razvio ovu pojednostavljenu aplikaciju pre skoro godinu dana kako bi javnost imala podatke, koji se inače objavljuju na Transparency Platform, saopštio je ranije EMS.

Po podacima sa aplikacije Energy Flux tako se vidi da se struja se uvozi sa svih strana osim iz Rumunije.

U funkciji je malo više od 2000 mW kapaciteta termoelektrana na ugalj. Trenutno se ne vidi izvoz, tj trenutno nemamo viška struje.

Inače, u decembru je došlo i do kratkotrajnog prestanka ažuriranja, a Elektromreža Srbije (EMS) saoštila je tadad da je njena aplikacije Enerdži fluks (Energy flux) bila u prekidu zbog kvara, a ne sa namerom da se prikriju neki podaci.

Aplikacija Enerdži fluks, kako tvrde u EMS-u, sada funkcioniše „u najboljem redu i dostupna je svima koji su zainteresovani da vide podatke“.

Video: Cene svuda skaču, da li će i struja? Ministarka Mihajlović rekla šta nas čeka do kraja grejne sezone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>