• 5

Prodavnice, banke, pošte i pijace praznuju: Ovo je radno vreme za Božić i Badnji dan

Izmene radnog vremena za božićne praznike

  • 5
Božić, česnica žito

Foto: Shutterstock

Na Badnji dan i Božić radno vreme prodavnica, pijaca, pošta, banaka biće izmenjeno, a kovid ambulante će u petak raditi skraćeno.

Na Božić će gradski prevoz širom Srbije funkcionisati po redu vožnje koji važi za nedelju.

Kako je najavljeno, prodavnice kompanije Lidl sutra će na Badnji dan raditi do 18.00 časova, dok će Božić biti neradan, to isto važi i za trgovinske lance kao što su Idea, Roda, Mercator, Maxi, Super Vero...

Tokom predstojećih praznika doći će do izmena na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama javnog prevoza, a 7. januara biće na snazi nedeljni red vožnje sa redukovanim brojem polazaka.

Od subote, 8. januara, kako je najavljeno, uspostaviće se redovan režim rada linija javnog prevoza putnika na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, dok će do 9. januara na linijama minibuseva E2 i E9 važiti nedeljni red vožnje.

Izmene će biti i u radnom vremenu kovid ambulanti, koje će 7. januara raditi skraćeno, od 8.00 do 18.00 časova, a kako je ranije najavljeno, neće biti vakcinacije na Božić.

I za apotekare je 7. januar neradni dan pa će svi objekti u petak biti zatvoreni osim dežurnih po gradovima.

Kada je reč o beogradskim pijacama, zelene pijace će raditi regularno u četvrtak, 6. januara, dok će 7. januara biti otvorene zelene tržnice "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode"i "Dušanovac"od 6.00 do 14.00 časova.

Takođe, pijaca "Otvoreni tržni centar" neće raditi 7. januara, kao i pijaca cveća "Krnjača".

Pijaca "Palilula" neće raditi 7. januara, a 6. januara će raditi od sedam do 18 sati.

Radno vreme većine pošti na Badnji dan biće skraćeno, do 17.00 časova, a 27 pošta u Srbiji radiće do 18.00 časova.

Za Božić će skoro sve pošte u Srbiji biti zatvorene, izuzev dežurne poput Glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu i na aerodromu “Nikola Tesla”.

Kada je reč o bankama, radno vreme skoro svih filijala 6. januara biće skraćeno do 13.00 časova, osim onih koje se nalaze u tržnim centrima, koje će biti otvorene do 18.00.

Neradni dan za banke biće 7. januar, a kako zatim sledi vikend, filijale će svoja vrata otvoriti tek u ponedeljak 10. januara.

Video: Napravite božićnu jelkicu od papira: Kroz samo par koraka, do preslatkog ukrasa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mmmm

    5. januar 2022 | 16:41

    Za privatnike ne vazi praznik, normalno gazde ne rade, ali zato radnici rmbaju. Sramota! Valjda je praznik svima. Tako je bilo i za Novu godinu. Samo kako li ce za referendum. Verovatno da ce da im usklade smene da bi svi glasali. Fuj!

  • Red

    5. januar 2022 | 20:21

    Pa valjda i mi zaposleni u poznatim "lancima" imamo pravo da provedemo praznik sa svojom porodicom. Niko se nije upitao kako je nama raditi u trgovini za vreme praznika

  • Privatnik

    5. januar 2022 | 22:23

    Sam i zaposleni nece raditi ni za Badnji dan , sto ce reci do 10.1 Pozdrav

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>