• 3
 ≫ 

Trinaesti put pokušavaju da prodaju hotel Igman u Sarajevu: Ovo su uslovi agencije za privatizaciju

 ≫ 

Postoji i potencijalni kupac

  • 3
Hotel Igman Sarajevo Foto: Shutterstock

Kantonalna agencija za privatizaciju Sarajevo dobila je ponudu za hotel "Igman" od 5,10 miliona KM (2,6 miliona evra), kao iznos početne cene, objavio je ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić na Fejsbuku.

Potencijalni kupac, čije ime Delić nije otkrio, takođe je ponudio trogodišnju investiciju u iznosu od 10,40 miliona KM (5,3 miliona evra) za obnovu i revitalizaciju hotela i pratećih sadržaja, preneo je Indikator.ba.

Prema planu investicije, u revitalizaciju hotela bi u prvoj godini bilo uloženo 2,12 miliona KM (1,08 miliona evra), u drugoj godini 3,28 miliona KM (1,67 miliona evra), a u trećoj 5,0 miliona KM (2,55 miliona evra).

Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao da zadrži hotelsko-ugostiteljske i sportsko-rekreativne delatnosti hotela Igman, čime je, prema oceni Komisije za ocenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uuslove po Javnom pozivu, naveo je ministar.

Delić je izrazio nadu da bi ovaj, trinaesti po redu javni poziv za prodaju hotela Igman, mogao da bude uspešan, dodajući da je čak jedanaest puta prodavan s nižom početnom cenom od pet miliona KM.

Video: Od logora do luksuznog hotela: Poslednji snimci Mamule kao muzeja antifašističke istorije Bokelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svjedok istorije

    6. januar 2022 | 11:49

    U ovom hotelu 1990. su boravili fudbaleri Zvezde na ljetnim pripremama. Te godine su krenuli u osvajanje Evrope i svijeta. N.Nenad, Sarajevo

  • Mihajlo

    6. januar 2022 | 08:51

    To Hotel ? Ovo mi pre liči na šumu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>