Nova etapa u ugostiteljstvu: Skupa jela padaju u drugi plan, ovako se sada gradi renome
Njujork je trenutno "preplavljen" skupom ribom iz suši restorana. Bez pića, obroci u proseku koštaju 400 dolara, a mesta su rezervisana mesec dana unapred.
Ali, "Kappo Sono" je možda na dobrom putu da napravi "malu revoluciju" u svetu ugostiteljstva, tako što će primat dati (ograničenom) broju gostiju u restoranu, više nego samom jelovniku i cenama.
Naime, sada je fokus na tome da se "kreira lično iskustvo", tako da će čuveni kuvar Čikara Sono ponuditi omakase jelovnik sačinjen od 9 obroka, pri čemu će u toku jednog dana služiti samo osam večera, piše Blumberg.
Restoran treba da krene s radom danas, 9. januara, a zanimljivo je i to da će raditi samo nedeljom i ponedeljkom, što znači da će u toku jedne sedmice ugostiti svega 16 mušterija.
Jelovnik će se menjati sezonski, ponuda košta 222 dolara, a dodaje se da će se na zimskom meniju naći kolači od pirinča i morske alge u specijalnoj čorbi. "Sono" će služiti i druge zanimljive recepte i specijalitete, a neki od sastojaka su jastog, kesten, marakuja, patka na žaru.
Sake će koštati u rasponu od 70 do 1.000 dolara po flaši. Takođe, u ponudi će biti razne vrste čaša, po ceni od 12 do 165 dolara.
Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bezveze
Nema nista ako restoran nije pun gostiju.. Ja ne volim da sedim u praznom restiranu..
Podelite komentar