• 1

Nova etapa u ugostiteljstvu: Skupa jela padaju u drugi plan, ovako se sada gradi renome

Ovaj restoran će nedeljno moći da poseti samo šesnaestoro gostiju

  • 1
Kuvar, kuvanje, hrana

Foto: Shutterstoc

Njujork je trenutno "preplavljen" skupom ribom iz suši restorana. Bez pića, obroci u proseku koštaju 400 dolara, a mesta su rezervisana mesec dana unapred.

Ali, "Kappo Sono" je možda na dobrom putu da napravi "malu revoluciju" u svetu ugostiteljstva, tako što će primat dati (ograničenom) broju gostiju u restoranu, više nego samom jelovniku i cenama.

Naime, sada je fokus na tome da se "kreira lično iskustvo", tako da će čuveni kuvar Čikara Sono ponuditi omakase jelovnik sačinjen od 9 obroka, pri čemu će u toku jednog dana služiti samo osam večera, piše Blumberg.

Restoran treba da krene s radom danas, 9. januara, a zanimljivo je i to da će raditi samo nedeljom i ponedeljkom, što znači da će u toku jedne sedmice ugostiti svega 16 mušterija.

Jelovnik će se menjati sezonski, ponuda košta 222 dolara, a dodaje se da će se na zimskom meniju naći kolači od pirinča i morske alge u specijalnoj čorbi. "Sono" će služiti i druge zanimljive recepte i specijalitete, a neki od sastojaka su jastog, kesten, marakuja, patka na žaru.

Sake će koštati u rasponu od 70 do 1.000 dolara po flaši. Takođe, u ponudi će biti razne vrste čaša, po ceni od 12 do 165 dolara.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bezveze

    9. januar 2022 | 11:45

    Nema nista ako restoran nije pun gostiju.. Ja ne volim da sedim u praznom restiranu..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>