• 0

Uskoro moguće plaćanje i u kriptovalutama? Šta kaže čelnik vodeće platforme za rezervaciju smeštaja

Česki je još u septembru 2021. rekao da je za Airbnb stiglo mnogo zahteva u vezi sa plaćanjem u kriptovalutama, a pre neki dan se tim povodom oglasio i na Tviteru

  • 0
Airbnb kompanija logo

Foto: Shutterstock

Drugog januara tekuće godine generalni direktor kompanije Airbnb, Brajan Česki, pitao je svoje pratioce na Tviteru: "Ako bi Airbnb išta lansirao u 2022, šta bi to moglo da bude?", a onda su usledili razni komentari.

Česki je sumirao odgovore, i u nekom od narednih tvitova istakao šest od čak 4.000 dobijenih predloga.

Među top šest predloga našlo se i plaćanje kriptovalutama. Zapravo, taj predlog je prvi i vodeći na spisku. Neke od ideja su bolja korisnička usluga i program lojalnosti za goste.

Takođe, dosta tviteraša je glasalo za jasno isticanje cena, kao i za isticanje novih cena za održavanje smeštaja. Česki je takođe naveo da su razmatrane i ideje vezane za različite tokene, pri čemu je vrlo verovatno da plaćanje preko Airbnb-a ubuduće neće biti ograničeno samo na jedan token ili na dva tokena.

Direktor najpoznatije kompanije za rezervaciju smeštaja dodao je i kako je platforma od 2013. godine procesuirala isplate u vrednosti od 336 milijardi dolara. Airbnb trenutno prihvata uplate nekoliko kartica, kao i plaćanje putem Apple Pay, Google Pay ili PayPal platforme.

 

Česki je u septembru 2021. izjavio za "Fox Business" da je za Airbnb stiglo mnogo zahteva u vezi sa plaćanjem u kriptovalutama. "Dobijamo mnogo zahteva. Ja ih dobijam već godinama i još nemam šta da najavim", rekao je tada.

Ipak, možda baš ova godina bude prekretnica.

Video: Omiljena senzacija Beograđana u novom ruhu: Medvedići su se upravo vratili na Gardoš

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>